Pauline van Buringen wint Pintar Rapido 2016

Pauline met haar winnende werk FOTO via Pauline van Buringen

Kunstenares Pauline van Buringen heeft onlangs de wedstrijd ‘Pintar Rapido’ gewonen, het grootste openluchtschilderfestival van Nederland. Ze w de 1e prijs met het schilderij Bimhuis, dat zij in één dag realiseerde ter plaatse in olieverf. 

Volgens Pauline wordt bij Pintar Rapido gehandeld volgens een bepaald principe. “‘s Morgens halen de deelnemers een stempel op het doek en voor 18.00 uur moeten de werken en kunstenaars binnen zijn. De volgende ochtend is de jurering en daarna volgt de expositie voor publiek. De jury bestond uit galeriehouder Rutger Brand en kunstenaar Rose Schuring.” Het gekozen onderwerp was ‘Amsterdam’. “Mijn interesse gaat uit naar architectuur en cityscapes, dus dit schilderij past daar helemaal in en viel op omdat de benadering ‘niet standaard toeristisch’ is. Het verbeeldt het moderne Amsterdam.” Het werk viel in de smaak bij de jury en dus ging Pauline met de 1e prijs naar huis.

Kijk voor meer informatie over Pauline van Buringen op www.vanburingen-art.nl

Lees ook:Anna Khodorovich wint Rembrandt Young Talent Award
Lees ook:Urban Painters Amsterdam brengt ode aan Landgoed Zonnestraal
Lees ook:Winnen: twee kaarten voor The Future of Fashion is Now
Lees ook:Winnen met STOP AIDS NOW!
Lees ook:P.C. Hooft-prijs voor Charlotte Mutsaers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>