Kröller-Müller Museum wint Museumeducatie Prijs

Het Kröller-Müller Museum wint de nieuwe prijs CREDITS: Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum heeft de nieuwe Museumeducatie Prijs van 50.000 euro gewonnen. De prijs is woensdagavond 14 oktober uitgereikt.

Het Kröller-Müller wint de prijs voor de Digitale scheurkalender ‘Elke dag kunst’, een innovatieve applicatie voor het digitale schoolbord, ontwikkeld binnen het supporterschap met de Gemeente Ede, in samenwerking met de lokale basisscholen. De Digitale scheurkalender verbindt kunst aan (lokale) geschiedenis, daagt uit om samen te kijken en te filosoferen en is gemakkelijk in te passen in het lesprogramma. Als voorbereiding op een museumbezoek, onderdeel van een eigen kunstproject of gewoon als leuk tussendoortje.

Het museum is blij en bijzonder trots. De prestigieuze prijs is een bekroning voor het educatieve beleid, waarvan samenwerking een belangrijke pijler is en biedt de mogelijkheid dit bijzondere project verder uit te bouwen. Het Kröller-Müller Museum gebruikt de financiële bijdrage voor een landelijke editie van de Digitale Scheurkalender, met een mix van mode, wetenschap en kunst, gerelateerd aan belangrijke momenten uit de nationale geschiedenis. Hiervoor wordt de samenwerking verder uitgebreid: met een vijftal collegamusea en tientallen nieuwe basisscholen. De digitale scheurkalender van het Kröller-Müller is iedere dag aanwezig in de klas. De flexibiliteit van het programma geeft docenten de mogelijkheid en de vrijheid om de kunstwerken en daaraan verbonden opdrachten en werkvormen dagelijks in te passen in het onderwijs. Het relatief eenvoudige format verbindt kunst met lokale geschiedenis, filosofie en aardrijkskunde en biedt volop mogelijkheden om in samenwerking met scholen, gemeentes en archieven eigen scheurkalenders te ontwikkelen.

Minister Bussemaker van OCW heeft de Museumeducatie Prijs ingesteld voor het beste samenwerkingsproject tussen scholen in het primair onderwijs en musea. De Taskforce Museumeducatie van de Museumvereniging, opgericht in 2015, verzorgde de uitvoering. Een vakjury van deskundigen op het gebied van cultuur en onderwijs beoordeelde alle inzendingen en koos de winnaar, na een bezoek aan de drie finalisten. Een uitgebreide selectie van goede voorbeelden is samengebracht in een adviesrapport, zodat deze ook elders in het land tot inspiratie kunnen dienen.

BRON: Persbericht Kröller-Müller Museum

Lees ook:Finalisten nieuwe Museumeducatie Prijs bekend
Lees ook:Kröller-Müller Museum introduceert blind dates met kunstwerken
Lees ook:herman de vries in het Kröller-Müller
Lees ook:Ger van Elk: Pionier van de conceptuele kunst
Lees ook:Kröller-Müller ‘evacueert’ kunstwerken om heidebrand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>