De 110e laag van het Overschilderschilderij

Wat krijg je als je steeds weer nieuwe kunstenaars uitnodigt om op hetzelfde canvas een schilderij te schilderen? Dan krijg je het Overschilderschilderij. Dit Overschilderschilderij is inmiddels aan de 110e laag toe, een laag geschilderd door Philip Akkerman.

Het Overschilderschilderij is een initiatief van beeldend kunstenaar Daan den Houter. Hij nodigt kunstschilders uit om steeds op hetzelfde canvas een schilderij te schilderen. Elk werk wordt slechts 1 week getoond in De Aanschouw. Dit is het enige moment waarop het werk zichtbaar is. Daarna gaat het doek naar een volgende kunstenaar voor een nieuwe laag. Gemiddeld wordt het doek dan ook acht keer per jaar gepresenteerd. 13,5 jaar geleden benaderde kunstenaar Daan den Houter de eerste kunstschilder om over zijn versgeschilderde canvas heen te schilderen. Vele kunstenaars volgden, waaronder Klaas Gubbels, Rob Scholte, Katinka Lape, Evi Vingerling, Sam Drukker en vele anderen. In 2012 werd het doek genomineerd voor de Koninklijke Nederlandse Schildersprijs. In de zomer van 2014 werd het canvas gepresenteerd in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam ter ere van de 100e laag.

Het Overschilderschilderij is vanaf donderdag 10 tot en met 17 december dit jaar te zien in de kleinste galerie van Rotterdam, De Aanschouw.

Kijk voor meer informatie hier. Daar zijn alle lagen van het schilderij te zien.

BRON: Persbericht Daan den Houter

Lees ook:Nummer 120 voor het Overschilderschilderij
Lees ook:Keetje Mans schildert 112e laag Het Overschilderschilderij
Lees ook:Marguerite de Geus schildert 111e laag Overschilderschilderij
Lees ook:Daan Roosegaarde is Talent van het Jaar
Lees ook:Kunst op YouTube: Bob Ross

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>