Drents Museum krijgt werken van Matthijs Röling

Een mooie schenking voor de toekomst CREDITS LOGO: Drents Museum

Het Drents Museum kan zich opmaken voor de ontvangst van een belangrijke collectie werken van de Groningse kunstenaar Matthijs Röling. Wanneer de schenking een feit zal worden is echter nog niet bekend. Het museum krijgt de werken pas als de achterneef van Röling overlijdt. De werken zijn nu nog in handen van deze achterneef, Cees Röling. Dat meldt de Krant van Midden-Drenthe.

Het gaat in totaal om 82 schilderijen. Deze werken zullen in wisselende samenstellingen worden getoond in de zalen met werken uit het Hedendaags Realisme. De zalen zullen daarbij omgedoopt worden tot de naam Collectie Röling. Op dit moment heeft het Drents Museum al werken van Matthijs Röling in de collectie, maar ook werken van Henk Helmantel,  Wout Muller, Pieter Pander, Sam Drukker, Douwe Elias, Barend Blankert en Berend Groen. In totaal beschikt het museum over zo’n 1.500 kunstwerken. Op 11 november 2010 schonk ING 273 kunstwerken van 51 verschillende kunstenaars aan het Drents Museum. Door deze schenking is de museumcollectie van het Drents Museum uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende collecties van het hedendaags realisme in Nederland. Vorig jaar werd met de hulp van de stichting Vrienden ook nog een belangrijke aankoop gedaan: 14 schetsboeken van Matthijs Röling. Ook daardoor kon de collectie van het museum uitgebreid worden.

De voorgenomen schenking door Cees Röling komt niet uit de lucht vallen. Hij is een befaamd kunstverzamelaar en de schilderijen van zijn familielid vormen een belangrijk onderdeel van zijn collectie. Omdat Cees Röling de werken graag ten toon willen stellen aan de buitenwereld, heeft hij besloten de werken na zijn dood te schenken aan het Drent Museum in Assen.

Lees ook:Drents Museum gaat kunstreizen aanbieden
Lees ook:Ode aan de liefde van Marte Röling
Lees ook:Kunstenares Marte Röling krijgt Eremedaille
Lees ook:Drents Museum nodigt inwoners van Drenthe gratis uit
Lees ook:Drents Museum verwelkomt 100.000e bezoeker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>