Tracey Emin’s retrospectief is ‘for adults-only’

Tracey Emin, Love is What You Want, 2011, ©Tracey Emin Photo Kerry Ryan

Vanaf aanstaande maandag zal er een retrospectief van de bekende Britse kunstenares Tracey Emin in de Hayward Gallery in Londen te zien zijn. Het is opmerkelijk dat de Hayward Gallery een waarschuwing heeft afgegeven voor het bezoek aan deze tentoonstelling, genaamd “Love is What You Want”, voor jongeren onder de 16 jaar oud. Er wordt namelijk werk van Emin getoond dat over thema’s als liefde, humor, sexuele verlangens, verkrachting en abortus gaat. Jongeren onder de 16 jaar oud, mogen alleen de Hayward Gallery betreden onder begeleiding van een volwassene.

Tracey Emin noemt de tentoonstelling “the biggest moment of my art career” en ze vertelt over de thema’s: “I’m looking at me in the most intimate way.” In vijf expositieruimten worden werken getoond die Emin’s meest persoonlijke gedachten en emoties weergeven. Zo zijn er sculpturen, profane teksten, erotische schilderijen en films als “How it feels” uit 1996, waarin Emin openlijk vertelt over haar eigen ervaringen met het plegen van abortus.

Het retrospectief “Love is What You Want” is nog tot en met 29 augustus te bezichtigen. Via de website kun je met Tracey Emin corresponderen over de tentoonstelling. In het filmpje krijg je alvast een indruk van deze tentoonstelling. (Bron: Reuters en de Hayward Gallery)

Lees ook:Tracey Emin tekenlerares bij Royal Academy
Lees ook:Tracey Emin geeft David Cameron passie
Lees ook:Britse humor verheven tot kunst
Lees ook:Damien Hirst vanaf €9,-
Lees ook:Kunst verdwijnt in afvalcontainer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>