Erwin Olaf wint COC-prijs

Homobelangenorganisatie COC heeft gisteren de Bob Angelo- penning onder andere aan Erwin Olaf uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft ingezet in de strijd voor gelijke rechten voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen.

Erwin Olaf, Royal Blood, Diana, 2000

Erwin Olaf ontvangt de prijs omdat hij zich openlijk verzet tegen geweld om seksuele geaardheid. Tijdens de uitzending van Zomergasten heeft hij  hier aandacht aan besteedt en zo organiseerde hij ook een bijeenkomst om geld in te zamelen ter bestrijding van antihomo geweld.

Erwin Olaf, Paradise portraits, 2001-2002

Vera Bergkamp, voorzitter van COC Nederland, motiveerde de keuze met de woorden “Erwin heeft vorig jaar als geen ander de maatschappelijke verontwaardiging over het geweld onder woorden gebracht. Zijn Black Tea Party was een vlammend statement tegen racisme en homofoob geweld.” Het COC is van mening dat Erwin Olaf vanaf het begin van zijn carrière onvermoeibaar opkomt voor transgenders.

Lees ook:Fotograaf Erwin Olaf wint Johannes Vermeer Prijs 2011
Lees ook:Erwin Olaf fotografeert dansers Het Nationale Ballet voor Groninger Museum
Lees ook:Museum de Lakenhal huurt Erwin Olaf in
Lees ook:Lakenhal viert Leidens Ontzet
Lees ook:Omroep C mist deadline

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>