BAM! Festival zet rijk theater- en kunstprogramma neer

BAM! werkt onder meer samen met Transito CREDITS: BAM! Festival

BAM! werkt onder meer samen met Transito CREDITS: BAM! Festival

Aankomend weekend is het weer zover: de achtste editie van BAM!. Het gratis festival in Hengelo dat ieder jaar een muzikaal topprogramma in een intiem stadsplantsoen weet neer te zetten heeft het nevenprogramma van theater en kunst een behoorlijke upgrade kunnen geven dankzij een bevlogen programmateam en een gerichte subsidie van de Gemeente Hengelo voor kunst.

André Manuel is een vaste waarde op BAM! geworden. Vanaf de eerste editie is hij aanwezig als muzikant, theatermaker of cabaretier. Wat hij dit jaar voor ons in het verschiet heeft is nog een verrassing. Verder staan de komische rappers van Verhalen uit de Achtertuin klaar om een geweldig theatervoorstelling te geven. Voor de kinderen zal de groep MicMac optreden: vier jonge, talentvolle theatermakers brengen een theatervoorstelling naar BAM! waarbij verbeelding en fantasie centraal staan.

Op het BAM! Festival zal een reusachtig LED-scherm staan. Een aantal kunstenaars hebben games gemaakt voor dit scherm, onder andere Merijn Hos, Dropstuff en Overkill zorgen ervoor dat jong en oud een aantal geweldige games kunnen spelen op het scherm van 2,5 bij 4 meter. Om 22.30 zal een vurige show van Symphony of Fire het hele festival in het licht zetten.

BAM! heeft dit jaar de handen ineen geslagen met Transito – een tijdelijke tentoonstelling van 10 Hengelose kunstenaars op hoogte in de Telgenflat. Via een roze loper – die dwars door het Rabotheater loopt – kunnen bezoekers pendelen tussen het festival en Transito, waar enkele muziekacts die ook op BAM! staan, een intieme muzikale sessie zullen neerzetten te midden van de expositie. Langs de loper kunnen bezoekers genieten van Hengelose amateurkunstenaars die spelen in het kader van het Weekend van de Amateurkunst. Naast de bovenstaande namen zullen onder andere Werk in Uitvoering, Solly en Fuut Fuut, Jelle de Graaf, Overart en theatergroep Stigma er voor zorgen dat er op BAM! genoeg te zien en te doen is op het gebied van kunst en theater.

BRON: Persbericht BAM! Festival 

Lees ook:ARTtube op Lowlands
Lees ook:Kunst app van de week: Young Art Festival
Lees ook:Mandala Festival is klaar voor editie 1
Lees ook:Kunstenfestival voor de allerkleinsten
Lees ook:Holland Festival 2011 van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>