Jury Amsterdam Light Festival maakt eerste selectie

Mihai Baba op het Amsterdam Light Festival FOTO: Coebergh PR

De jury van het Amsterdam Light Festival heeft een eerste selectie gemaakt. Voor de derde editie van het festival, dat plaatsvindt van donderdag 27 november tot en met zondag 18 januari 2015, zijn momenteel 33 kunstwerken geselecteerd. De komende maanden zal de technische uitvoerbaarheid van de werken onderzocht worden. 

In totaal werden meer dan 260 werken uit 32 landen ingezonden voor het festival. De internationale jury beoordeelde 75 finalisten en koos hieruit de 33 geselecteerde werken. Deze 33 werken zullen tijdens het festival langs Water Colors, de vaarroute, en Illuminade, de wandelroute, te zien zijn. Bijna alle werken zijn speciaal voor het festival ontworpen. De jury bestaat dit jaar uit Rogier van der Heide (artistiek directeur Amsterdam Light Festival, Chief Designer Philips Lighting), Sarah Douglas (creatief directeur Wallpaper* magazine), Jennifer Keesmaat (hoofd stadsplanner Toronto), Marloes Krijnen (directeur Foam) en Cyril Zammit (beurs directeur Dubai Design Days). Volgens Van der Heide is de kwaliteit van de werken fenomenaal. “40% van de geselecteerde kunstwerken is internationaal. Dit is een enorme prestatie, aangezien Amsterdam Light Festival een internationaal platform wil zijn voor talent in publieke kunst en lichtkunst.”

Het thema van de komende editie is ‘A Bright City’. Het thema daagt kunstenaars uit om een ode te brengen aan het leven in de metropool om daarmee een onverwachte kijk te bieden op de bijzondere stad, Amsterdam. De vaarroute, Water Colors, is van 27 november 2014 tot en met 18 januari 2015 en de wandelroute, Illuminade, van 11 december 2014 tot en met 4 januari 2015.

Lees ook:Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Amsterdam Light Festival wordt internationaler dan ooit
Lees ook:Het licht in Amsterdam is aan: Amsterdam Light Festival
Lees ook:Amsterdam Light Festival presenteert editie 2015-2016
Lees ook:Amsterdam in het licht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>