Flawless aan de wandel door Amsterdam

Flawless, kunstenaars Gonzalo Bascuñan en Perrine Vichet , copyright Janus van den Eijnden

In de donkere dagen voor Kerstmis is het bijna logisch om pas ‘s avonds teksten en artikelen te plaatsen die te maken hebben met licht. Daarom deze dag pas in de avonduren activiteiten op deze blog, waaronder de opening van de wandelroute Illuminade. Met Illuminade is het Amsterdam Light Festival compleet. Tijdens de feestelijke opening is het lichtkunstwerk Flawless van Gonzalo Bascuñan en Perrine Vichet onthuld op het Artisplein.

Flawless is een grote installatie van oplichtende bladeren die boven de flamingovijver zweeft. De wandelroute voert langs 21 kunstwerken met ieder een eigen verhaal. Deze lichtkunst is experimenteler dan de Water Colors kunstwerken en is voornamelijk ontwikkeld door jong (inter)nationaal talent zoals Julian van Buul & Vincent Vriens (Beeldjutters), Serge Schoemaker & DigiLuce en Hagar Elazari. Speciaal voor de Illuminade is Hortus Botanicus Amsterdam opengesteld voor het festivalpubliek. De wandelroute duurt anderhalf uur en is vrij toegankelijk.

Kunstwerk en deelnemers Illuminade
1. 178 BOTTLES, 1 MESSAGE - Saskia Hoogendoorn & Lieuwe Martijn Wijnands, 2. Moonburn - Stichting Barstow, 3. Light Bridge - Tjep., 4. my light is your light… - alaa minawi, 5. The Gatekeepers - Irma de Vries, 6. Volte - Lisa van Noorden, 7.Street Light Evolution - Koen Fraijman/TU Delft, 8. Re(bi)cycle Dome - Vasili Popov, 9. Sneaky Serpents - Tropisme; Robin Noorda, Paul Godschalk, Menno Schrap en Margot van de Stolpe, 10. Constell.ation - LIKEarchitects, 11. Waste Lights, Waste World - Urban Waste Collective, 12. Flawless - Gonzalo Bascuñan & Perrine Vichet, 13. Landschapslumen -Beeldjutters, 14. Triangolini - Hagar Elazari, 15. Object O - Paul van Laak & Arnout Meijer Studio, 16. On the Wings of Freedom - Aether & Hemera, 17. Camp-Fire - Wilhelmusvlug, 18. The Millers Tale - Lucas Lelieveld, 19. Alley of Light -Serge Schoemaker Architects & DigiLuce, 20. A bright city patch - Erik Sok, 21. NOW - De Theatermachine, Floriaan Ganzevoort.

Lees ook:Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Amsterdam in het licht
Lees ook:Het licht in Amsterdam is aan: Amsterdam Light Festival
Lees ook:Amsterdam Light Festival presenteert editie 2015-2016
Lees ook:In de ban van Illuminade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>