Kunst app van de week: Koninklijke wachtkamers

In verband met de vele mensen die tijdens de open monumentendagen altijd graag een kijkje in de koninklijke wachtkamers willen nemen en de slechte ervaringen die de NS hiermee heeft, zijn de koninklijke wachtkamers op Amsterdam CS en Den Haag HS sinds afgelopen weekend via een speciaal gedeelte van de website nu permanent virtueel opengesteld voor het publiek. Op deze manier hoeft de NS deze schitterende ruimtes niet meer voor het publiek open te stellen. Met de bijbehorende app (gratis voor zowel Android alsook voor iPad/iPhone) kun je thuis in alle rust van de mooie versieringen genieten en bij enkele details krijg je bovendien ook nog een beknopte uitleg. In een latere versie van de app zullen ook de koninklijke wachtkamers in Baarn en in het spoorwegmuseum te Utrecht worden toegevoegd. Aangezien de uitleg over schilderijen, decoraties, wapens  en symboliek in de huidige app nog vrij summier is, zal dit in de toekomst hopelijk ook aangevuld worden.

Mocht je de gratis iPhone/iPad app willen downloaden dan kan dat hier. Heb je een Android toestel kijk dan hier. Ben je zelf onlangs nog een leuke app tegengekomen die je met anderen wilt delen, laat het me dan even weten door een email te sturen.

Lees ook:Kunst app van de week: Lichtfestival Gent 2012
Lees ook:Kunst app van de week: Lux in Arcana
Lees ook:Kunst app van de week: Korean Artist Project
Lees ook:Kunst app van de week: 28 NATSIAA
Lees ook:Winnaar kunst app 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>