Het Muzieklokaal opent haar deuren

Sanne voor de nieuwe locatie van Het Muzieklokaal FOTO: Het Muzieklokaal

Sanne voor de nieuwe locatie van Het Muzieklokaal FOTO: Het Muzieklokaal

Het Muzieklokaal, het eerste klassieke proeflokaal van Nederland, haalde in de zomer van 2015 door middel van crowdfunding 121.000 euro op. Initiatiefnemers Sanne van Buuren (31) en Talitha Verheij (31) vonden een locatie aan de Bemuurde Weerd en openen op 8 januari 2016 officieel de deuren.

“Het is zo’n mooie plek! Nu de Utrechtse singel weer is doorgetrokken wordt dit deel van de stad steeds leuker. Het uitzicht, het water, de hele dag zon: het is een geweldige plek om naar klassieke muziek te luisteren onder het genot van een hapje en een drankje.“ Het Muzieklokaal is een vernieuwend horecaconcept waarbij klassieke muziek en horeca samen komen in een dagelijks geopend proeflokaal. Gasten kunnen luisteren naar klassieke muziek en genieten van lokale producten. “We hebben heel veel zin om onze gasten te verrassen met verrassende kleine gerechten onder de 15 euro, een goed glas wijn, duurzame en lokale biertjes, eerlijke koffie en nog veel meer”.

Er is flink verbouwd aan de Bemuurde Weerd om het pand geschikt te maken voor een combinatie van klassieke muziek en horeca. Investeringen in audio en akoestiek moeten ervoor zorgen dat gasten zowel van de muziek kunnen genieten, als een gesprek kunnen voeren onder het genot van een kop koffie of goed glas wijn. In Het Muzieklokaal is altijd klassieke muziek op de achtergrond te horen en voor de live programmering is een stichting opgericht. “We willen twee huiskamerconcerten per week organiseren. Particulieren en bedrijven kunnen ‘vriend’ van de stichting worden. We hopen een levende, bruisende plek vol muziek en creativiteit te worden, waar mensen op toegankelijke wijze kunnen kennismaken en genieten van klassieke muziek. Het openingsweekend is gevuld met live muziek, alles vrij toegankelijk!”

In de zomer van 2015 brachten 217 investeerders gemiddeld 550 euro per persoon en 1300 per dag bij elkaar om Het Muzieklokaal te realiseren. Het Muzieklokaal sluit aan bij een trend waarin klassieke muziek op nieuwe manieren gepresenteerd wordt. Door de muziek uit de traditionele context van de concertzaal te halen en naar de horeca te brengen wordt het voor een nieuw publiek aantrekkelijk. De ondernemers voorzien de muziek van context. “Voor de beginnende luisteraar maken we de muziek toegankelijker, door de muziek naar een ontspannen, informele setting te brengen en door achtergrondinformatie te bieden. Getrainde concertbezoekers bieden we een horecagelegenheid waar eens andere muziek op staat dan normaal.”

Tijdens het openingsweekend staat er genoeg op stapel:

Op 8 januari is de officiële opening met muziek door het Rodin Trio. Start 20.00 uur
9 januari speelt Joachim Eilander op cello om 17.00 en 20.00 uur
10 januari speelt het Kamerkoor NEXT om  16.00 uur. U bent allen van harte welkom om te komen luisteren.
Tevens is Jan Giesbers van QVignes aanwezig om te vertellen over de wijnselectie in Het Muzieklokaal en over de
combinatie van wijn en muziek. Hij is aanwezig op 8 januari om 18.00 uur en op 10 januari om 17.00 uur.
Sebastiaan van Pommeren van het Koffielab geeft uitleg over de reis van de koffiebonen, van plantage tot in het
kopje van Het Muzieklokaal op 9 januari om 10.00 uur.

BRON: Persbericht Het Muzieklokaal

Lees ook:Het Muzieklokaal heeft een locatie
Lees ook:Het Muzieklokaal blijkt een succes
Lees ook:Het Muzieklokaal heeft toekomst
Lees ook:Het Muzieklokaal rondt crowdfunding succesvol af
Lees ook:Het eerste klassieke café van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>