Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest bestaat 30 jaar

Een bijzondere foto van het Nederlands Philharmonisch Orkest CREDITS: Martijn Steiner Lovisa

Het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest bestaat 30 jaar. Op vrijdag 11 september opent het Nederlands Philharmonisch Orkest het jubileumseizoen met het Requiem van Verdi in een uitverkocht Concertgebouw. Na afloop van het concert overhandigt algemeen directeur Rob Streevelaar een bijzondere jubileumfoto van beide orkesten aan Gea Zantinge, zakelijk directeur van Het Concertgebouw.Het was een diep gekoesterde wens van chef-dirigent Marc Albrecht om het Requiem van Verdi met het Nederlands Philharmonisch Orkest uit te voeren. Het Koor van De Nationale Opera is natuurlijk het meest geschikt voor het Requiem. Niet alleen omdat het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest de vaste orkestpartner is van De Nationale Opera, maar ook omdat je in bijna elke noot van het Requiem de hand hoort van operacomponist Verdi. De Nationale Opera bestaat dit jaar overigens 50 jaar. Het jubileumseizoen werd zaterdag 5 september geopend met een juichend ontvangen uitvoering van de opera Der Rosenkavalier, uiteraard met het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Marc Albrecht.

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest, maakte fotograaf Martijn Steiner Lovisa een bijzondere foto van beide orkesten. Na de overhandiging aan Het Concertgebouw, krijgen de foto’s een speciale plek in de Amsterdamse concertzaal. De overhandiging vindt plaats in de Pleinfoyer van Het Concertgebouw na afloop van het concert op vrijdag 11 september. Dat concert is uitverkocht; voor het concert op maandag 14 september is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

BRON: Persbericht Orkest.nl 

Lees ook:Chef-dirigent Marc Albrecht geeft masterclass
Lees ook:Losse kaartverkoop 2015 – 2016 Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest start
Lees ook:Roméo et Juliette in première bij De Nationale Opera
Lees ook:Januari is Mozart-maand bij het Nederlands Kamerorkest
Lees ook:Gurre-lieder is genomineerd voor International Opera Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>