Het Muzieklokaal heeft toekomst

Talitha en Sanne geloven er in CREDITS: Het Muzieklokaal

Talitha en Sanne geloven er in CREDITS: Het Muzieklokaal

Het Muzieklokaal, het eerste Nederlandse café waar klassieke muziek centraal staat, startte een crowdfundingscampagne op 18 april 2015 (www.crowdaboutnow.nl/hetmuzieklokaal). Op 23 juni, een maand voor de deadline, behaalden de ondernemers Sanne van Buuren en Talitha Verheij het minimale streefbedrag van 100.000 euro.

In twee maanden tijd brachten 165 investeerders gemiddeld 1500 euro per dag bij elkaar voor dit initiatief. En de campagne loopt nog 27 dagen. “Als we op dit tempo doorgaan stomen we hopelijk door naar de 150 %”, aldus Verheij. “Op die manier kunnen we onze droom realiseren zonder bij de bank aan te kloppen”. Naast de verdere financiering is het vinden van een geschikt pand voor Het Muzieklokaal prioriteit. Het ondernemersduo zoekt in het centrum van Utrecht. “Wij geloven dat ons café een aanvulling is voor de stad en gaan graag in gesprek met mensen die hierin met ons samen willen werken.”

In mei en juni werd het concept getest tijdens twee pop-up evenementen. Van Buuren: “Beide avonden waren meer dan uitverkocht, dat vonden we een goed teken.” Op 28 mei vond er een intiem pianorecital plaats in de Oude Hortus van het Universiteitsmuseum. De avond eindigde avond met een live classical jukebox. Op 5 juni stroomde de voormalige gevangenis aan de singel vol met Muzieklokaalgasten. Voor Utrechters een plek die iedereen kent, maar waarvan de deuren tot vorig jaar goed vergrendeld waren. Een saxofoonkwartet van het Utrechts conservatorium zorgde voor verrassende klanken in de voormalige kerkruimte van de gedetineerden. Tijdens een bajesborrel in de rauwe, verlaten cellengallerij werden de gasten plotseling vanuit de cellen boven hen getrakteerd op een onverwacht optreden van een gemengd koor. “Het waren twee heel verschillende locaties, maar de reacties waren onverdeeld positief! Met deze ervaringen kunnen wij onze plannen verder aanscherpen”, vertellen de ondernemers.

Het Muzieklokaal is een vernieuwend concept waarbij klassieke muziek en horeca gecombineerd worden in een dagelijks geopend café. De muziek wordt uit de context van de concertzaal gehaald met als doel het voor een breder publiek toegankelijk te maken. Klassieke muziek wordt een beleving op maat doordat de ondernemers de muziek van context voorzien. “Door middel van een eigen ‘klassiekipedia’, beeldprojecties en lezingen, maken we de muziek begrijpelijker voor de beginnende luisteraar”.  En dat alles in een horeca-setting waar je spontaan binnenwandelt voor een kop koffie, glas wijn, of borrelplank.

BRON: Persbericht Het Muzieklokaal

 

Lees ook:Het eerste klassieke café van Nederland
Lees ook:Het Muzieklokaal rondt crowdfunding succesvol af
Lees ook:Het Muzieklokaal heeft een locatie
Lees ook:Het Muzieklokaal blijkt een succes
Lees ook:Het Muzieklokaal opent haar deuren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>