Het eerste klassieke café van Nederland

Talitha en Sanne geloven er in CREDITS: Het Muzieklokaal

Talitha en Sanne geloven er in CREDITS: Het Muzieklokaal

Het eerste klassieke café van Nederland is in aantocht. In het Muzieklokaal wordt klassieke muziek met horeca gecombineerd. Het Muzieklokaal haalt in de praktijk klassiek uit de concertzaal en brengt het naar de kroeg. Dat is het concept waarmee Talitha Verheij (30) en Sanne van Buuren (30) hun crowdfundingscampagne zijn gestart. En met succes: na twee weken is al 46 procent van het streefbedrag van 100.000 euro binnen.

Het Muzieklokaal is van plan dit najaar in de binnenstad van Utrecht haar deuren te openen voor alle geïnteresseerden in klassieke muziek. “Bijna de helft van de Nederlanders is geïnteresseerd in klassieke muziek. De meerderheid zet die interesse alleen niet om in concertbezoek. Mensen ervaren vaak drempels en weten thuis niet goed wat ze op moeten zetten. Daar ligt precies onze doelgroep,” aldus Talitha Verheij. Ook willen de twee ondernemers af van het deftige imago. “Klassieke muziek is voor iedereen.”

“In ons café kun je een kop koffie of een goed glas wijn drinken terwijl je ontspannen een krantje leest, geconcentreerd werkt of gezellig bijpraat met de klanken van Mozart op de achtergrond. Maar een meer geïnteresseerde gast kan zich ook verdiepen in de muziek via onze ‘klassiekipedia’, beeldprojecties of lezingen,” zegt Sanne van Buuren. “Klassieke muziek wordt in Het Muzieklokaal een beleving op maat voor iedereen. We hebben altijd klassiek op de achtergrond, maar we organiseren ook regelmatig kleinschalige huiskamerconcerten.” De formule sluit aan bij de trend in de klassieke sector om de doelgroep te verbreden, met initiatieven als klassieke festivals en televisieprogramma’s. Het Muzieklokaal wordt het eerste café in Nederland waar alles dagelijks draait om klassieke muziek.

In mei en juni worden pop-up evenementen georganiseerd om het publiek kennis te laten maken met het concept en de twee jonge, enthousiaste ondernemers. Daarnaast is op dit moment de crowdfundingscampagne in volle gang (www.crowdaboutnow.nl/hetmuzieklokaal). Talitha Verheij: “De vele positieve reacties zijn boven verwachting. Voor ons het bewijs dat klassiek in de kroeg enorm aanspreekt!”

BRON: Persbericht Het Muzieklokaal

 

Lees ook:Het Muzieklokaal heeft toekomst
Lees ook:Het Muzieklokaal rondt crowdfunding succesvol af
Lees ook:Het Muzieklokaal blijkt een succes
Lees ook:Het Muzieklokaal opent haar deuren
Lees ook:Het Muzieklokaal heeft een locatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>