Fly on the wings of Art: een gelukkig 2015!

Fly on the wings of art CREDITS: José van der Wegen

Kunst.blog.nl wenst u allemaal een fijn en kunstzinnig 2015 toe! Ik hoop u nog vaak op deze blog te mogen begroeten en op de hoogte te mogen brengen van de diverse nieuwtjes op kunstgebied. Tevens wil ik dit jaar een nieuwe start gaan maken met mijn rubriek ‘In the Picture’, waarbij kunstenaars hun werk mogen tonen.

Helaas heb ik door de gevolgen van een auto-ongeluk in oktober de rubriek tijdelijk stil moeten leggen met een wachtlijst aan kunstenaars als gevolg. Maar een nieuw jaar, nieuwe kansen: uiteraard afhankelijk van mijn verdere herstel, hoop ik ergens in 2015 weer te gaan beginnen met deze, ook voor mij, enorm leuke rubriek. Want Kunst.blog.nl is dan wel ‘mijn’ blog en ‘In the Picture’ mijn kindje, uiteindelijk wil ik er echt zijn voor de kunstliefhebber, maar ook de kunstenaar en de musea in deze wereld, want kunst is er gewoon voor iedereen! Kunst stelt geen eisen, kunst is overal om je heen, kunst maakt de wereld dagelijks een beetje mooier, als je jezelf er maar voor open durft te stellen.

Dat is wat ik ook wens voor 2015: kijk om je heen en verbaas je om al het moois in deze wereld. Kunst kan je ogen openen en je zaken doen beseffen die je voorheen niet zag of wilde zien. Kunst is als een vorm van therapie: niet ieder werk zal je op dezelfde manier bekoren, maar ieder werk doet wel degelijk iets met je, of je het nu mooi vindt of niet. Natuurlijk heb je voorkeuren, zoals dat voor alles geldt in het leven, maar als je deze voorkeuren ook durft te uiten en in durft te zien, zal je leven zeker veranderen. Door te kijken naar alle mooie dingen in het leven en te beseffen dat iets veel kracht, tijd of werk heeft gekost, zul je de kleine dingen meer gaan waarderen. Soms nemen we zoveel zaken voor lief en kabbelen we voort in het leven, maar dan gebeurt er iets waardoor je hele leven, zoals je dat kende, overhoop wordt gehaald.

Dat gebeurde bij mij in oktober 2014… Wat een gewoon auto-ongeluk leek, had gewoonweg grotere gevolgen dan ik vooraf had kunnen voorzien. Maar ik leef, geniet van de mensen om me heen. Ik mag elke dag de schoonheid in de wereld aanschouwen, mag blijven genieten van de kunst en jullie op de hoogte stellen van nieuws op kunstgebied. Word ik er beter van? Zeker niet, maar voor mij is kunst toch echt als therapie: het houdt me een spiegel voor. Kunst is onlosmakelijk verbonden aan mijn leven, het hoort bij mij, het zit in mij.

Die liefde voor de kunst blijf ik graag aan u overbrengen via deze blog. Dus op naar een nieuw jaar vol kunst: laat de kunst uw ogen openen en geniet!

Lees ook:In the Picture keert terug!
Lees ook:Kunst.blog.nl stopt
Lees ook:1.000.000 pageviews voor Kunst.blog.nl
Lees ook:Een mooi en kunstzinnig 2016!
Lees ook:Oproep: nieuwe kunstenaars gezocht voor rubriek In The Picture

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>