Galerie Frank Taal wint titel Galerie van het Jaar 2015

Galerie Frank Taal is Galerie van het Jaar 2015 CREDITS: Kunstweek

Galerie Frank Taal in Rotterdam is gekozen tot de best gewaardeerde galerie in Nederland. Daarmee wint de galerie de eretitel Galerie van het Jaar 2015. Op de tweede plaats eindigde Galerie Nouvelles Images uit Den Haag en op de derde plaats Galerie Wildevuur uit Hooghalen. De uitslag werd in vier verkiezingsrondes bepaald door collega-galeriehouders, het publiek en een vakjury. In totaal werden 7.396 stemmen uitgebracht. 
Nadat twintig galerieën door een vakjury waren genomineerd voor de eretitel, kon het publiek haar voorkeur kenbaar maken. Daar is door vele duizenden kunstliefhebbers gebruik van gemaakt. Die verkiezingsronde leidde tot de bepaling van de tien finalisten, waarbij de jury tenslotte de ultieme volgorde van waardering bepaalde. Tijdens de Nationale Kunstdagen in de Van Nelle ontwerpfabriek Rotterdam werden de winnaars bekend gemaakt.De jury prijst galerie Frank Taal als eigentijdse en actieve galerie. De galerie heeft een breed en kwalitatief hoogstaand aanbod aan hedendaagse kunst, die met een relatief groot aantal tentoonstellingen per jaar onder de aandacht worden gebracht. Zowel de nationale als de internationale markt worden bediend.

De top-1o  bestaat verder uit de volgende galeries, van plaats vier tot en met tien:

Galerie Sous-Terre, Aalsmeer-Lithoijen-Ootmarsum, Galerie Majke Hüsstege, ‘s-Hertogenbosch, Galerie Ramakers, Den Haag, Annet Gelink Gallery, Amsterdam, Zic Zerp, Rotterdam, Galerie Mokum, Amsterdam en Galerie Mark Peet Visser, ‘s-Hertogenbosch..

Lees ook:Wie wordt Galerie van het Jaar 2016?
Lees ook:Jan van Hoof Galerie is Galerie van het Jaar 2017
Lees ook:Welke galerie wordt Galerie van het Jaar 2017?
Lees ook:Galerie Fons Welters is Galerie van het Jaar
Lees ook:Kies de Kunstenaar van het Jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>