De Nieuwe Introverten: vastgelegd met de camera van toen

De Nieuwe Introvert, stoer met een combi van verleden, heden en toekomst CREDITS: Martin C. de Waal

De wereld staat open voor De Nieuwe Introverten: een lichting personen die zich juist weer graag met echte mensen, merken en producten omringen in plaats van producten, merken en mensen die uit de massa voortkomen. Kunstenaar Martin C. de Waal heeft deze Nieuwe Introverten op camera vastgelegd en dan op analoge wijze en niet digitaal, speciaal voor het 30-jarige bestaan van Torch Gallery. 

Geïnspireerd door het voorbij gewaande vakwerk van analoge fotografen experimenteert de kunstenaar al enige tijd met het fotograferen van mensen van nu met oude camera’s uit pre-digitale tijden. Diverse kunstlocaties en het populaire Milkshake-festival in Amsterdam tonen zijn zelfgekozen familieportretten en zijn Moustache-serie over de snorren die de hipster baard voorbij zijn. Binnenkort lanceert hij zijn eerste plaat ‘All Night’ met op de voor- en achterkant van de hoes twee indringende zelfportretten.

Voor de viering van het 30-jarig bestaan van Torch gallery in Amsterdam heeft De Waal een portret gefotografeerd dat alle tendensen van The New Introverts representeert. De zwart-wit foto is gemaakt met een oude, analoge camera. De print is gemaakt door een Nederlandse meesterprinter, een welhaast uitgestorven ambacht. De geportretteerde man is geen fotomodel, maar meer een karakteristieke stoere kop. Het lijkt een typische foto van een grootvader toen hij jong was. Maar het futuristisch aandoende door Brian Enrico speciaal voor De Waal ontworpen kledingstuk met opstaande kraag verwijst naar verschillende modestijlen uit de vorige eeuw. De foto biedt een fascinerend beeld, waarin verleden, heden en toekomst nauw verbonden zijn.

Martin C. de Waal geeft het startsein met zijn boegbeeld van The New Introverts in Nederland op de opening van ’30 Years Torch’ in Torch gallery, Amsterdam. De opening vindt plaats op zaterdag 6 september 17.00-19.00 uur en de expositie is te zien tot en met 11 oktober.

Lees ook:Vallende engelen in Amsterdam
Lees ook:Kunstfotograaf Jan Stel exposeert in Amsterdam met ‘Manmade / no human
Lees ook:De andere kant van Micky Hoogendijk: The Other Side of Fear is Freedom
Lees ook:Zilveren Camera on tour
Lees ook:Zilveren Camera gaat naar Joost van den Broek

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Nieuwe Introverten: vastgelegd met de camera van toen

  1. martin noordam

    het oude ambacht back again– wat een vreugde om dit te lezen en te zien- analoog inplaats van digitaal……….uiteraard mag het oude ambacht van printen niet verloren gaan! en bovenstaande portretfoto toont de kwaliteit en sfeer. Uiteraard wil ik heel graag de hele serie zien van jouw portretten heer Martin c de Waal. Als het lukt om aanwezig te zijn zat. sept. 6 in TORCH GALLERY. alvast gefeliciteerd met dit inititief. groet en zie je snel! Martin Noordam.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>