Felix &Foam blaast Felix Meritis nieuw leven in

Keizersgracht Felix Meritis FOTO: © Thomas Schlijper

Onder de naam Felix &Foam wordt het eind februari failliet verklaarde Felix Meritis nieuw leven in geblazen. Felix &Foam is een nieuw initiatief van Foam Fotografiemuseum Amsterdam in samenwerking met Frame Magazine en restaurant Foyer in het monumentale gebouw aan de Keizersgracht in Amsterdam. Felix &Foam programmeert zes maanden lang een gevarieerd programma vol kunst en cultuur met de nadruk op werk van jong en opkomend talent. Naast fotografie is er veel aandacht voor performance, video, mode en design. 

De officiële opening van Felix &Foam vond deze avond plaats. Carolien Gehrels, wethouder Kunst & Cultuur in Amsterdam, verrichtte de feestelijke opening. De opening stond gelijk garant voor diverse activiteiten. Er waren optredens van de band MY BABY, het Amsterdams Andalusisch Orkest, dj Gauche Caviar (CIV) en KLEAR met een live-set van Saux. Galerie de Schans was bovendien aanwezig in de Kremlin-zaal met ‘De fotokopie 3′. Dat is een groepsexpositie in het teken van de fotokopie met onder meer werken van Dana Lixenberg, Charlotte Dumas, Danielle van Ark en WassinkLundgren. Ook werd deze avond de tentoonstelling ‘The Space Between Us’ van Foam geopend, die tot 22 juni te zien is in de Concertzaal. Deze tentoonstelling bevat het werk van negen hedendaagse Nederlandse fotografen die ieder op geheel eigen wijze bezig zijn met het onderzoeken en verbeelden van het menselijk lichaam.

Op de website van Felix &Foam staat de agenda voor de komende tijd vermeld. Foam is door de Gemeente Amsterdam gevraagd om de komende zes maanden verantwoordelijkheid te nemen voor de inhoudelijke programmering van het pand van het voormalige Felix Meritis. De zeven zalen, de balie en de foyer van het pand worden gevuld met tentoonstellingen, filmvertoningen, installaties, een restaurant, verrassende winkels en een inhouse gallery. Ook zijn er presentaties, lanceringen, workshops en diverse evenementen. Twee keer per week wordt er een wisselend avondprogramma georganiseerd met muziek, theater en debatten. Iedere vrijdag is er bovendien Felix &Friday. Het pand zal zeven dagen in de week geopend zijn voor publiek tot en met 30 september 2014. De toegang is gratis met uitzondering van evenementen.

Lees ook:Classical Crash Course in Felix Meritis
Lees ook:POP- in Party voor Foam
Lees ook:Het geheim van klassieke muziek
Lees ook:Kunstenaar Rop van Mierlo toont nieuw werk in Frame Store
Lees ook:FOAM presenteert Inwards and Onwards van Anton Corbijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>