Robert Zandvliets interpretatie van Van Goghs laatste werken

Regen in Auvers van Robert Zandvliet CREDITS: Robert Zandvliet Vincent van GoghHuis

Regen in Auvers van Robert Zandvliet CREDITS: Robert Zandvliet Vincent van GoghHuis

Het Vincent van GoghHuis in Zundert presenteert ter gelegenheid van het internationale Van Goghjaar 2015 de tentoonstelling Regen in schuine strepen – Zandvliet \\ Van Gogh. Vanaf 29 maart tot en met 7 september 2015 toont kunstenaar Robert Zandvliet studies en schilderijen geïnspireerd op een aantal werken van Van Gogh. Het gaat daarbij vooral om werken die de Nederlandse meesterschilder tegen het einde van zijn leven maakte in Auvers-sur-Oise.

Te denken valt daarbij aan de werken Korenveld met kraaien, Boomwortels en Regen in Auvers. Robert Zandvliet wordt gezien als één van de meest toonaangevende Nederlandse schilders van dit moment. Met zijn werk volgt hij de traditie van schilders als Vincent van Gogh en Willem de Kooning. Het werk van zijn beroemde voorgangers wordt regelmatig door hem als basis gebruikt voor zijn eigen nieuwe werken. Dit deed hij onder meer met Van Goghs laatste doeken Boomwortels en Korenveld met kraaien. Voorafgaand aan zijn werken maakte hij een uitgebreide serie voorstudies in potlood en pastel. Deze voorstudies zullen ook te zien zijn op de expositie.

Het werk Regen in Auvers neemt bij Zandvliet een speciaal plaatsje in. Het is ook een van de laatste werken van Van Gogh en speciaal voor de tentoonstelling in het Vincent van GoghHuis heeft Zandvliet zijn interpretatie van dit werk vastgelegd. Dit deed hij op een groot formaat van 450 bij 144 centimeter. Voor Zandvliet was het werk een bijzondere uitdaging, onder meer door het regeneffect dat Vincent van Gogh op meesterlijke wijze creëerde.

Bij de expositie verschijnt een speciale krant met teksten van Rebecca Nelemans en Louis van Tilborgh. Voor dertig luxe edities van deze kranten maakte Robert Zandvliet unieke tekeningen op papier. Deze edities zijn exclusief te koop in museumwinkel voor 350 euro per stuk.

BRON: Persbericht Vincent van GoghHuis

 

Lees ook:Robert Zandvliet over zijn inspiratie door Van Gogh
Lees ook:Salon Van Gogh in het Vincent van GoghHuis
Lees ook:Vincent van GoghHuis start crowdfundingsactie voor toekomst
Lees ook:In de voetsporen van Vincent van Gogh
Lees ook:Doldwaze Van Gogh Dagen in het Vincent van GoghHuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>