Boijmans van Beuningen combineert depot met nieuwe aanwinsten

02 Vilhelm Hammershøi, De balkonkamer van ‘Spurveskjul’ [mussennest], 1911. Olieverf op
doek, 43,2 x 53,3 cm. Collectie Museum Boijmans Van Beuningen.Museum Boijmans van Beuningen brengt dit voorjaar diverse tentoonstellingen, waarbij de werken uit het eigen depot de hoofdrol mogen vervullen, gecombineerd met nieuwe aanwinsten. In de eerste vijf maanden van 2015 zijn vijfhonderd kunstwerken uit het depot te zien in vijf verschillende kleine en grotere tentoonstellingen in Museum Boijmans Van Beuningen.

Volgens directeur Sjarel Ex is het museum trots op de rijke collectie en heeft het dit jaar aangegrepen om deze werken onder de aandacht van het publiek te brengen. “Wij hopen dat bezoekers zich de collectie steeds meer eigen maken; een labyrint van schoonheid en kennis dat eeuwen en mensen verbindt.” Vanaf 2017-2018 hoopt het museum de huidige depotstukken, circa 70.000 stuks, onder te brengen in een publiek toegankelijk depot, waar de oude en nieuwe kunstschatten van de Rotterdammers dagelijks voor iedereen te bewonderen zijn.

Voor nu moeten bezoekers eerst genoegen nemen met het bekijken van 500 werken in vijf diverse tentoonstellingen. De eerste tentoonstelling start 17 januari, De balkonkamers – Hammershøi ontmoet de collectie. Het recent aangekochte schilderij ‘De balkonkamer van Spurveskjul’ van Vilhelm Hammershøi is het eerste schilderij van een van de bekendste kunstenaars van Denemarken in een Nederlandse openbare collectie. In een associatieve presentatie wordt de aanwinst getoond tezamen met onder meer werk van Gerhard Richter, Gerrit Kiljan, Oscar Tuazon en Pieter Jansz. Saenredam. Deze expositie is te zien tot en met 17 mei 2015. 

 

Lees ook:Japanners staan in de rij voor internationale expositie Museum Boijmans Van Beuningen
Lees ook:TEFAF 2014 trekt meer bezoekers
Lees ook:Oud-directeur Museum Boijmans Van Beuningen overleden
Lees ook:Boijmans van Beuningen toont het verhaal achter de collectie
Lees ook:Boijmans van Beuningen koopt werk René Magritte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>