Meesters van de Lage Landen in Madrid

Portada Fundación Museo Carlos de Amberes CREDITS: Fundación Carlos de Amberes

Vanaf vandaag zijn in Madrid werken van diverse Vlaamse en Hollandse meesters uit de vijftiende tot de zeventiende eeuw te zien. De werken van onder meer Rubens, Jordaens, Van Dyck, van Orley, Teniers II en Brueghel bevinden zich in de collectie van het nog nieuwe Museo Carlos de Amberes in Madrid.

Dit museum is onlangs officieel geopend door de Spaanse koning Felipe VI en heeft als doel de culturele banden tussen Spanje en de Lage Landen te verstevigen. Dat het museum Carlos de Amberes heet is niet zo vreemd, gezien de historie tussen Spanje en de Lage Landen. De Stichting Carlos de Amberes is de materialisatie van een wens, geuit door een Vlaming die in 1594 zijn volledig fortuin schonk aan de stad Madrid om deze instelling op te richten. 400 jaar later is de stichting nog steeds actief. Sterker nog, na een herziening van de originele doeleinden, is de Stichting bereid geweest om te vernieuwen en dezelfde historische banden te behouden tussen de landen die deel uitmaakten van de Spaanse monarchie in de XVIe en XVIIe eeuw. Dit zijn naast Nederland en België ook Luxemburg en het noorden van Frankrijk.

De werken die tijdens de tentoonstelling te zien zijn, zijn in bruikleen gegeven door diverse musea en culturele instellingen uit Antwerpen, Parijs en Madrid. De tentoonstelling is slechts tijdelijk te zien en wel tot en met 8 december van dit jaar.

Lees ook:Prinses Beatrix opent tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage
Lees ook:De Spaanse en Franse invloed op het werk van Francis Bacon
Lees ook:De wereld van de stier door de ogen van Goya en Barjola
Lees ook:Barceló spuit 20 miljoen euro op plafond
Lees ook:Hopper tentoonstelling in Madrid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>