Ludwig goes POP

Ludwig goes Pop CREDITS: Museum Ludwig

Dankzij Peter en Irene Ludwig heeft het Museum Ludwig in Keulen vandaag de dag een van de internationaal meest toonaangevende collecties van Amerikaanse Pop Art, waarvan een deel ook in verschillende andere Ludwig-musea (Boedapest, St. Petersburg, Beijing wordt tentoongesteld. Vanaf 2 oktober is een nieuwe expositie te zien in Museum Ludwig met een hoofdrol voor Pop Art. 
Voor LUDWIG GOES POP werden voor het eerst 150 cruciale werken van toonaangevende Pop Art-kunstenaars, waaronder Warhol, Liechtenstein, Segal, Lindner, Blake, Rosenquist, Wesselman,Rauschenberg en vele anderen uit al deze, met de naam Ludwig verbonden
instellingen samengebracht. Toen de Ludwigs, die tot dan vooral antieke en middeleeuwse kunst verzamelden, halverwege de
jaren ‘60 voor het eerst een Pop Art-werk zagen (een sculptuur van George Segal), waren ze aanvankelijk geshockeerd. Maar al gauw sloeg hun verbijstering om in enthousiasme voor deze nieuwe kunststroming waarin hun eigen generatiegenoten actief waren en die de moderne wereld
perfect weerspiegelde. Ze sloegen prompt aan het verzamelen en leerden zo verschillende kunstenaars persoonlijk kennen. Ze kochten niet alleen individuele werken, maar ook hele verzamelingen, waaronder die van de New Yorkse zakenman Leon Kraushaar.

In 1969 stelden ze in Keulen voor het eerst hun verzameling tentoon in wat toen nog het Wallraf-Richartz Museum was. De reactie van het publiek was met meer dan 200.000 bezoekers overweldigend en de rest is geschiedenis: Museum Ludwig werd Pop Art. En dat is het nu meer
dan ooit, zo blijkt uit het indrukwekkende LUDWIG GOES POP. Uiteraard kan er heel wat verklapt worden over deze tentoonstelling, maar het ondergaan is de grootste aanrader! De tentoonstelling start op 2 oktober en loopt tot en met 11 januari 2015.

Lees ook:Museum Ludwig krijgt 508 Kunstwerken
Lees ook:BLOOOM Award Kunstprijs: inschrijven tot 31 juli 2011
Lees ook:Een magische ontdekkingsreis met Pierre Huyghe in Keulen
Lees ook:David Hockney: A Bigger Picture
Lees ook:David Hockney. A Bigger Picture in Keulen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>