Het Vierkante ei – Halve Finale is bekend


De Volkskrant heeft niet alleen een Beeldende Kunst Prijs voor professionele kunstenaars, maar ook één voor amateur kunstenaars: Het Vierkante ei. Vanaf vandaag kun je in het Van Abbemuseum te Eindhoven de werken van alle halve finalisten bekijken. Gisteren heeft de jury de zes finalisten gekozen.

Er waren zes voorrondes in verschillende musea in Nederland, waar per ronde acht tot twaalf halve finalisten werden geselecteerd. Deze halve finale expositie is van 12 tot en met 29 april te bezoeken. Vervolgens werden er gisteren zes finalisten door de jury gekozen: P. van der Steen, B. Zuurbier, F. Visser, R. Hoeben, W. Fledderus en M. Franssen. Op 17 april zal in de uitzending van het tv programma Kunststof de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt.Om een idee te krijgen van het werk van de finalisten kun je hier klikken om naar een artikel van de Volkskrant te gaan.


Lees ook:Mattijn Franssen wint Het Vierkante Ei 2011
Lees ook:Genomineerden Kunstenaar van het Jaar zijn bekend
Lees ook:Stem nog op uw Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Idols voor amateurkunstenaars
Lees ook:Winnaars Gasunie kunstprijs bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>