5 Valentijnscadeau tips voor kunstliefhebbers

Nog 8 dagen en dan is het alweer Valentijnsdag (14 februari). Dit is volgens velen het moment om elkaar een cadeau(tje) te geven. Aangezien het altijd een hele klus is om iets origineels te vinden, heb ik vijf webshops uitgekozen waar je leuke valentijnscadeaus (voor kunst- en designliefhebbers) kunt vinden.

Markita.nl

Op Markita.nl worden producten aangeboden die net even anders zijn. Dit komt omdat je hier direct koopt van onafhankelijke creatieve ontwerpers. Op dit moment hebben ze een speciale sectie met valentijnscadeaus, maar als tip wil ik hier toch het dekbedovertrek van Opkop noemen. Op dit dekbedovertrek kun je namelijk je eigen tekening en boodschap achterlaten voor de ontvanger.

Debedovertrek van Opkop

Momastore.org

Ook op de webwinkel van het MoMA is er momenteel een speciale selectie voor Valentijnsdag. Helaas zijn de grotere posters van Robert Indiana niet leverbaar in Europa maar het merendeel van de producten is dat gelukkig wel. Zo kun je bijvoorbeeld een hartvormige miniatuur stoel van Verner Panton bestellen.

Verner Panton, Hartvormige stoel, 1958

Allesinwonderland.nl

De naam zegt het eigenlijk al, bij Alles in Wonderland is er van alles en nog wat. Van retro verlichting tot tassen. Met zo’n breed assortiment is er hier voor iedereen wel wat te vinden. Wat hier als valentijnscadeau echt leuk is zijn de Keith Haring muurstickers.

Keith Haring Love Muurstickers

Cadeau.nl

Zoals het een echte  cadeauwinkel betaamt is er ook hier een speciale selectie met cadeaus voor Valentijndag. Hoewel het merendeel gewoon leuke gadgets zijn, bijvoorbeeld de Heart Hole Punch,  is er voor de creatievelingen onder ons ook een lampje waar je zelf op kunt tekenen.

Draw Lamp

Museumshop.nl

Op museumshop.nl is helaas geen speciale selectie met valentijnscadeaus. Wel is er een groot assortiment met allerlei kunstzinnige geschenken. Met wat zoekwerk kun je ook hier een typisch kunstzinnig cadeau vinden voor 14 februari. Iets aan de prijzige kant misschien, maar dan heb je wel Vlinders in je buik.

Raymond Hoogendorp, Vlinders in mijn buik

Natuurlijk kun je ook nog in de verschillende ‘echte’ museumwinkels terecht voor een bijzonder cadeau.Mocht je toch liever voor een traditionele optie willen gaan, dan kun je altijd nog rode rozen laten bezorgen. Wanneer je partner voor langere tijd in het buitenland vertoeft, dan kun je hem/haar ook nog blij maken met een pakket typisch Nederlandse producten.

Lees ook:ZomerExpo viert Valentijnsdag 2012
Lees ook:Kunstzinnige cadeautips voor onder de boom
Lees ook:Moederdag in het museum
Lees ook:Koken à la Dali voor kunstzinnige moeders
Lees ook:Keith Haring voor Moederdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>