Notoire graffiti kunstenaar blijkt agent

De politie van New York heeft onlangs naar buiten gebracht dat ze één van de meest notoire graffiti kunstenaars hebben opgepakt. Op zich is dit gegeven niet heel interessant, ware het niet dat het gaat om een voormalig agent. Volgens de berichten zou de voormalig agent de graffiti kunstenaar Neo zijn, wiens werk in het begin van de jaren ’80 overal in New York opdook. Naar eigen zeggen zou hij hiermee zijn opgehouden toen hij in 1995 als agent aan het werk ging. Nadat hij door een handicap gedwongen uit dienst moest treden, doken er echter steeds vaker Neo tags op.

Als je een interview van Neo op subwayoutlaws.com leest, dan is het niet verbazend dat hij het uiteindelijk niet kon laten om toch weer de straat op te gaan. Zo zegt hij bijvoorbeeld “Climbing on rooftops, swinging from elevated platforms, and almost getting hit by trains pulling out, is what I call fun.” En over het feit dat hij er later voor koos om agent te worden zei hij “Sorry, but I needed a job.” (Bron: Mirror)

Lees ook:Graffiti in het museum
Lees ook:El Seed: Kalligrafie als Street Art
Lees ook:Graffiti Talks
Lees ook:Streetartist LA II stopt met graffiti
Lees ook:Kunst TV – Video van graffiti in Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>