Hermitage Amsterdam viert geboortedag Napoleon met fotowedstrijd

Op de foto met Napoleon CREDITS: Hermitage Amsterdam

Op de foto met Napoleon CREDITS: Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam viert vanaf 15 augustus de geboortedag van Napoleon Bonaparte met een fotowedstrijd rond de uitvergroting van het doek Het afscheid van Alexander I en Napoleon I in Tilsit, 9 juli 1807. Napoleon werd op 15 augustus 1769 geboren in Ajaccio, Corsica. Zijn geboortedag valt dit jaar in de tentoonstelling Alexander, Napoleon & Joséphine.

De tentoonstelling brengt, 200 jaar na de Slag bij Waterloo, een meeslepend verhaal over het leven van tsaar Alexander I, Napoleon Bonaparte en zijn grote liefde Joséphine de Beauharnais. Voor de wedstrijd moet je het volgende doen:

Bezoek tussen 15 augustus en 27 september 2015 de tentoonstelling Alexander, Napoleon & Joséphine, zoek het uitvergrote schilderij van het afscheid van tsaar Alexander en Napoleon op (aan het eind van de tentoonstelling) en maak daarvan een originele foto met uzelf en/of uw gezelschap. Zend uw foto naar [email protected] o.v.v. uw voor- en achternaam en e-mailadres. Inzenden kan tot en met zondag 27 september 2015.

Er zijn prachtige prijzen te winnen, waaronder 2x retourtickets Amsterdam-Parijs met Thalys voor 2 personen, 3x fles Taittinger Champagne Brut Réservé, 4x catalogus van de tentoonstelling Alexander, Napoleon & Joséphine en 1x bordspel Waterloo Stratego.

De actie gaat in op de geboortedag van Napoleon, zaterdag 15 augustus, en loopt tot en met zondag 27 september 2015. Inzendingen kunnen op de facebookpagina van de Hermitage Amsterdam worden geplaatst. De uitslag wordt begin oktober bekendgemaakt op de website hermitage.nl en op facebook. De winnaars worden persoonlijk per mail op de hoogte gesteld. Meer informatie via hermitage.nl.

BRON: Persbericht Hermitage Amsterdam

Lees ook:Prins Charles Bonaparte brengt bezoek aan tentoonstelling Alexander, Napoleon & Joséphine
Lees ook:Alle Joséphines, Josés en Josines mogen gratis naar Hermitage
Lees ook:Tentoonstelling Dining with the Tsars verwelkomde 158.000 bezoekers
Lees ook:Een hommage aan Joséphine de Beauharnais
Lees ook:Dodenmasker Napoleon arriveert in Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>