Kunstzinnige cadeaus voor Pasen en Moederdag

Een vouwbaar bloemenblok voor een sfeervol boeket CREDITS: Museumshop Den Haag

Het is bijna Pasen en Moederdag en dat betekent dat er weer cadeautjes gegeven mogen worden aan Moeder, maar wellicht ook voor Pasen. Want naast het traditionele Paasontbijt en het zoeken naar chocolade paaseieren is het krijgen van cadeautjes net zo leuk. Kunst.blog.nl zette in samenwerking met Museumshop Den Haag de leukste cadeautips op een rijtje. 

Wat is Pasen zonder de haas, de eieren en de tulpen? Tulpen horen net zo goed bij Pasen als bij de lente en dus loont het de moeite om deze kleurige bloemen in huis te halen. En dat doe je natuurlijk in een prachtige, speciaal voor tulpen gemaakte, vaas. Bij Museumshop Den Haag hebben ze diverse tulpenvazen, voor het kleinere budget, maar ook voor degenen met een grotere portemonnee.

Voor 17,50 euro heb je een bijzonder opvouwbaar bloemenblok. Het vouwbare bloemenblok van Piet Design is een moderne versie van een authentieke rechthoekige Delfts blauwe bloemenhouder uit eind van de 17e eeuw. De bloemen kun je via de speciale gaten aan de bovenkant plaatsen hoe jij wilt. Wil je liever een porseleinen versie? Dat kan ook. Vanaf 29,95 euro heb je al een kleine tulpenvaas. Wil je echt je huis vol zetten met tulpen of iemand volledig in de bloemen zetten? Kies dan voor de unieke tulpenvaas van maar liefst 7 lagen Delfts blauw aardewerk. Deze vaas staat op een voetstuk en was het Koninklijk geschenk van Nederland bij het staatsbezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten in 2012. De prijs is dan ook wel wat Koninklijk te noemen…

Een piramidevormige tulpenvaas met Koninklijke allure CREDITS: Museumshop Den Haag

Voor Moeder is het altijd leuk om cadeautjes te krijgen, want ja, Moederdag is wel de dag dat alle moeders geëerd worden, maar feitelijk verdient moeder elke dag liefde en waardering. Deze cadeautips zijn dan ook eigenlijk niet alleen voor Moederdag, maar voor iedere dag dat je je moeder een kleinigheidje wilt geven. En dat komt ook mooi uit, want deze cadeaus zijn het hele jaar door te verkrijgen!

Het Meisje met de Parel, gewoon bij je thuis CREDITS: Museumshop Den Haag

Wat denk je bijvoorbeeld van deze prachtige oorbellen van parelmoer? Inderdaad, deze oorbellen zijn gebaseerd op het werk Het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. Het werk van Vermeer is uiteraard onbetaalbaar en alleen te zien in het Mauritshuis in Den Haag, maar toch kun je je moeder tot “Het Meisje met de Parel” maken met deze oorbellen van enkele centimeters groot. Voor 37,50 euro maak je van je moeder een eigen meesterwerk.

De sjaal Seascape van Van Gogh CREDITS: Museumshop Den Haag

Een sjaal is de ultieme accessoire voor de vrouw van nu. En vrouwen die van kunst houden, maar ook van mooie accessoires, zullen heel blij worden van één van de sjaals met een afbeelding van een werk van Vincent van Gogh. Je kunt kiezen uit diverse afbeeldingen, zoals het Zeegezicht (Seascape), de Amandelbloesem of de Zonnebloemen. De sjaals zijn van 100% zijde en dus van uitstekende kwaliteit. Ze zijn ook nog eens groot: 82 cm bij 136 cm. Voor 59,95 euro per stuk zijn de sjaals verkrijgbaar.

De Kus in tas-vorm CREDITS: Museumshop Den Haag

Nieuw in de collectie bij Museumshop Den Haag is een collectie accessoires met werken van Gustav Klimt als basis. Deze linnen tas met pailletten is 35 centimeter groot en herbergt het werk De Kus van Klimt. Een romantische tas met een bijna feeërieke uitstraling. Daar maak je iedere vrouw blij mee! Voor 34,95 euro is de tas voor jou (of je moeder).

Een okergele zonnebloemenportemonnee CREDITS: Museumshop Den Haag

In een damestas hoort een portemonnee en deze okergele variant past prima in bovenstaande tas. Het is geen ‘Kus’, maar de portemonnee bevat wel een zonnebloemen-reliëf op de voorkant. Deze portemonnee kost 22, 50 euro.

Kijk voor veel meer leuke cadeautips voor ieder moment op de website.

Lees ook:Het kunstzinnige verlanglijstje voor Sint en Piet
Lees ook:Koken à la Dali voor kunstzinnige moeders
Lees ook:PostNL eert het vernieuwde Mauritshuis met nieuwe postzegels
Lees ook:Moederdag in het museum
Lees ook:Creatief met Van Gogh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>