In the picture: allora signora

Annelies en Suzanne van allora signora FOTO: Isabelle Backer

Als professioneel kunstenaar wil je vaak je kunst aan de buitenwereld laten zien. Maar wat voor kanaal kies je om je kunst te tonen? Doe je het zelf of laat je jezelf vertegenwoordigen? Ook Suzanne Poort en Annelies van Limbeek worstelden met deze vragen. Na een studie Productdesign werken ze beiden op eigen wijze in deze studierichting, maar ze wilden meer: met de kunstzinnige webwinkel allora signora als resultaat!

Een opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem ARTEZ in Arnhem bracht de twee dames bij elkaar. “Het schepte meteen een band dat wij ‘winkeldochters’ zijn, geboren en getogen in de winkels van onze ouders. Dat is iets bijzonders, iets anders, iets dat moeilijk uit te leggen valt en waardoor wij elkaar meteen begrepen. Sindsdien praten we over zelf iets opzetten, een eigen merk, een initiatief, maar nooit dachten we aan een winkel. De laatste tijd kregen we allebei sterke behoefte aan een nieuwe uitdaging en eigen plek om mooie dingen aan de wereld te tonen. Vorig jaar tijdens een zonnige middag aan het water en na een intense brainstorm in de aanwezigheid van taart en koffie kwamen we tot een schokkende conclusie: wij willen een webwinkel en eigen merk beginnen!” Dat werd allora signora.

Suzanne en Annelies kwamen daarbij tot het volgende mission statement: “Allora signora gelooft dat de wereld een magische plek is. Schoonheid en karakter zit in alles om ons heen. Als bedrijf wil allora signora deze magie vangen en delen. Onze kracht is de verwondering op waarde te schatten en het concreet te maken. Wij vragen je anders te kijken naar gewone dingen door er iets ongewoons mee te doen. Omdat er al zoveel producten zijn op deze wereld leggen we ons toe op zeer mooi gemaakte spullen van hoge kwaliteit. We hebben alles al, dus als we meer toevoegen moet het ook echt een meerwaarde hebben. Wij geloven oprecht dat we de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. Door het zelf bezitten van een bijzonder product of het liefdevol geven van een speciaal uitgezocht cadeau aan iemand van wie je houdt.”

Dit mission statement heeft geresulteerd in een webshop waar je terecht kunt voor accessoires, kunst, kleding, speelgoed en vintage producten. “Het grootste gedeelte van onze producten ontwerpen en maken we zelf. Om precies te zijn: alle accessoires en illustraties ontwerpen en maken we zelf. De kleding ontwerpen we zelf en laten we maken bij een atelier in Amsterdam. Dit is het atelier van een bevriende ontwerper die haar eigen atelier is begonnen en die ik nog ken van de modeafdeling aan de academie in Arnhem”, aldus Suzanne. “Het speelgoed kopen we in bij een leverancier in Duitsland. Mijn ouders werkten in hun winkel vroeger ook al met deze leverancier samen, dus dat is voor mij pure nostalgie. De vintage items vinden we zelf, dit kan echt overal zijn.”

Handgeschilderde goudvis CREDITS: allora signora

Kunst.blog.nl zou Kunst.blog natuurlijk niet zijn als de kunst-afdeling van allora signora niet de meeste aandacht trekt. Je vindt er onder meer ouderwetse ansichtkaarten, afkomstig van de winkelzolders van de ouders van de signora’s van allora signora. De illustraties van dieren trekken voor mij persoonlijk de meeste aandacht. In vrolijke kleuren en met een frisse vormgeving zijn de handgeschilderde dieren bijzonder leuk om thuis aan de muur te hangen. Bovendien zijn het werkjes in een gelimiteerde oplage van slechts 20 stuks, wat het ook nog eens tot unieke werkjes maakt. Geen één werkje is namelijk hetzelfde! Daarnaast zijn er in de kunst-shop van allora signora ook nog prachtige foto’s te vinden van Isabelle Backer. Backer is ook een goede vriendin van Suzanne en Annelies en afkomstig van ARTEZ waar zij fotografie studeerde.

Annelies en Suzanne zijn overigens (nog) niet fulltime met allora signora bezig. Naast haar werk als stylist en inkoper bij Strand West en allora signora werkt Annelies bijvoorbeeld ook als tekstschrijver en vormgever. Suzanne is sinds 2013 wel voor een groot deel bezig met allora signora, maar is daarnaast ook actief als freelance accessoire- en schoenenontwerper.

Lees ook:Kunstzinnige cadeautips voor onder de boom
Lees ook:Take 5: Art Break Day
Lees ook:Indië was ons Paradijs
Lees ook:In the picture: Gonny Geurts
Lees ook:Delphine Quirin en de kunst van het hoedenmaken

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “In the picture: allora signora

 1. suzanne

  Hallo Jose,

  Veel dank voor je fijne recensie en mooi geschreven stuk.
  We houden je op de hoogte.

  Groeten van de signora’s (Annelies & Suzanne)

    /   Reply  / 
  1. José van der Wegen Auteur

   Graag gedaan, Suzanne en Annelies! Ik hoop dat het jullie veel zal brengen!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>