KPN wordt hoofdsponsor expositie Gek van Surrealisme

Museum Boijmans Van Beuningen kondigt met trots aan dat KPN de hoofdsponsor wordt van Gek van surrealisme, de unieke overzichtstentoonstelling met bijzondere werken van kunstenaars als Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró die van 11 februari tot en met 28 mei 2017 te zien is. Met 200 werken en 150 archiefstukken van bekende én onbekende surrealisten zal deze tentoonstelling naar verwachting een van de blockbusters worden van 2017. Het museum is vereerd met de samenwerking. Directeur Sjarel Ex: “We waarderen de betrokkenheid van KPN enorm. De keuze om Gek van surrealisme te sponsoren is passend: het betreft hier louter topstukken, deels bruiklenen van internationaal toonaangevende musea, deels werk uit vier Europese privéverzamelingen. Deze mecenassen droegen en dragen kunst een warm hart toe, net zoals KPN dat doet. We danken het bedrijf voor het getoonde vertrouwen.” KPN beaamt dit:  ”We willen graag een bijdrage leveren aan een van de belangrijkste culturele iconen van Rotterdam. Naast de tentoonstelling zullen we ook, als ICT-partner, een financiële bijdrage geven om het Collectiegebouw aantrekkelijk te maken voor een breed publiek, het innovatieve openbare depot van Museum Boijmans Van Beuningen dat in 2020 de deuren zal openen.”

Gek van surrealisme is een internationale reizende tentoonstelling die tot stand kwam in nauwe samenwerking met de Scottish National Gallery of Modern Art en de Hamburger Kunsthalle. In Edinburgh en Hamburg was Gek van surrealisme eerder te zien en oogstte lovende kritieken. In Rotterdam heeft het publiek de laatste kans om deze surrealistische vlootschouw in vol ornaat te bewonderen. Bij de tentoonstelling hoort ook een bijzonder vormgegeven catalogus met tien essays van gerenommeerde surrealisme-experts.

BRON: Persbericht Museum Boijmans van Beuningen

Lees ook:Japanners staan in de rij voor internationale expositie Museum Boijmans Van Beuningen
Lees ook:Boijmans van Beuningen combineert depot met nieuwe aanwinsten
Lees ook:Kunst App van de week: Pan It 2.0 (Pan Amsterdam)
Lees ook:ARTtube lanceert ARTtinder: daten met kunst in het museum
Lees ook:Museum Boijmans van Beuningen krijgt topstukken in bruikleen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>