Het circus van Jeroen Bosch

CREDITS LOGO: Festival Circolo

Festival Circolo toont al enkele jaren diverse circusvoorstellingen, maar dit jaar zit er een bijzonder tintje aan de voorstellingen. Het circus van Jeroen Bosch komt namelijk langs. In de herfstvakantie – van 21 oktober tot en met 30 oktober – ontvouwt zich daarnaast voor de zesde keer een (inter)nationaal circusfestival op Landgoed Velder in Liempde. Landgoed Velder is het decor van Festival Circolo; het grootste festival in Nederland boordevol voorstellingen waarbij circus zich vermengt met moderne dans, muziek, theater en vormgeving tot totaaltheater. Modern circus voor zowel jong, kinderen vanaf 3 jaar oud, tot en met 88 jaar oud die zich willen laten verrassen en verbazen. Met maar liefst acht tenten, meer dan 60 voorstellingen in tien dagen, een kids playground en heerlijk eten en drinken is Festival Circolo het ideale en complete dagje uit in de herfstvakantie.

Speciaal voor deze Circolo-editie in het Jheronimus Bosch jaar maakt het Franse Cie Les Colporteurs een voorstelling geïnspireerd door het leven en werk van deze beroemde middeleeuwse schilder uit ’s-Hertogenbosch. Sous la toile de Jheronimus gaat op vrijdag 21 oktober, op de eerste festivaldag, in wereldpremière. Deze voorstelling is alleen op Festival Circolo in Nederland te zien en reist daarna door Europa en andere werelddelen.

Op zondag 23 oktober gaat de voorstelling Elements of Freestyle van het Amsterdamse ISH in tentpremière. Een wervelende urban sports voorstelling met skates, BMX-fietsen, breakdance en andere vormen van acrobatiek. Voor het eerst in Nederland te zien, is de internationale hit-voorstelling Il n’est pas encore minuit… waarin maar liefst 22 hand-op-hand acrobaten van Compagnie XY op elkaar klimmen, door de lucht vliegen of dynamisch met elkaar dansen. Het gezelschap Fragan Gehlker, Alexis Auffray & Maroussia Diaz Verbèke komt voor de eerste keer naar Nederland. In hun voorstelling Le Vide is de spanning te snijden bij de klimpartijen van Fragan Gehlker in meterslange touwen. Danny Ronaldo neemt je in Fidelis Fortibus mee in een melancholische maar humoristische terugblik op een bijna uitgestorven circusfamilie.

Naast bovengenoemde voorstellingen, bestaat het hoofdprogramma verder nog uit voorstellingen van Cirque Pardi!, Circo Ripopolo, Panama Pictures, TENT circustheater producties, ACaPA* en diverse Nederlandse en Vlaamse jeugdcircussen. Studenten van de circusopleidingen toveren het bos van Landgoed Velder om tot hun eigen Piste voor de voorstelling Circuswoud. In twee kleine circustenten presenteren alumni, studenten van circusopleidingen en talenten van jeugdcircussen kun vaardigheden in korte voorstellingen.

Het volledige programma van Festival Circolo staat online. Volwassen- en kindertickets (t/m 12 jaar) kosten tussen € 7,50 en € 27,50 en kunnen gekocht worden via www.festivalcircolo.nl/tickets. Er is tevens een arrangement beschikbaar om voorstellingen met eten en drinken te combineren. Indien men meerdere voorstellingen wilt bezoeken, zijn er ook passe-partouts (voor een dag of een week) te koop. Festival Circolo wordt opnieuw ruimhartig gesteund door de Provincie Noord-Brabant en de gemeente Boxtel, Fonds Podiumkunsten, het VSB-fonds, Fonds 21, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Dioraphte.

BRON: Persbericht Festival Circolo

Lees ook:Kunstenfestival voor de allerkleinsten
Lees ook:Storytelling Festival Amsterdam brengt bijzondere migratieverhalen
Lees ook:Kunst en ambacht op Landgoed Klarenbeek
Lees ook:Hoofdrol voor Mondriaanjurk van Michael Barnaart van Bergen in unieke voorstelling
Lees ook:Kunst app van de week: Young Art Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>