Kaartverkoop tentoonstelling ’Rodin – Genius at Work’ start 3 oktober

Auguste Rodin (1840-1917)
Fugit Amor / De broosheid van de liefde (voor De poort van de hel)
Rond 1887, gips

Op maandag 3 oktober  om 9.00 uur start het Groninger Museum met de online voorverkoop voor Rodin – Genius at Work. Met ruim 140 beelden en 20 werken op papier is het de grootste tentoonstelling ooit in Nederland over kunstenaar Auguste Rodin. Het museum is erin geslaagd de wereldberoemde werken De Kus, Balzac en De Denker naar Groningen te halen. De tentoonstelling, die twee verdiepingen beslaat, opent op zaterdag 19 november om 10.00 uur voor publiek.Auguste Rodin (1840-1917) behoort tot een van de grootste beeldhouwers aller tijden. Zijn vermogen om de emotionele en psychologische complexiteit van de mens vast te leggen, in combinatie met zijn zoektocht naar vernieuwing in de beeldhouwkunst, maakt hem tot een universeel kunstenaar.

Rodin – Genius at Work laat het buitengewone werkproces zien achter de bekendste werken van Rodin. Zijn atelier bestond uit meer dan vijftig werknemers, die als een kleine kunstgemeenschap rond de meester werkten. Door te experimenteren met de eigenschappen van verschillende materialen en uiteenlopende technieken wist Rodin telkens weer voor vernieuwing in zijn werk te zorgen. De tentoonstelling toont fragiele gipsen en bronzen beelden, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de Franse kunstenaar. Ook is een deel van de ongeveer 200 figuren uit de Hellepoort te zien: een werk waar Rodin de laatste dertig jaar van zijn leven mee bezig is geweest.

De tentoonstelling is samengesteld door Musée des Beaux-Arts in Montréal en Musée Rodin in Parijs. Het Groninger Museum organiseert vele activiteiten rondom deze tentoonstelling. Iedere vrijdagavond kunnen geïnteresseerden onder het genot van een cocktail en live muziek een verrassend programma volgen met interessante sprekers of een live performance, waarna de tentoonstelling kan worden bezocht. Ook zijn er speciale rondleidingen, kinderactiviteiten en is er een op maat gemaakt educatief programma. Meer informatie vindt u op groningermuseum.nl.

Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via tickets.groningermuseum.nl vanaf 3 oktober en vanaf 19 november aan de kassa in het museum.

BRON: Persbericht Groninger Museum

Lees ook:Vijf miljoenste bezoeker voor Groninger Museum
Lees ook:Erwin Olaf fotografeert dansers Het Nationale Ballet voor Groninger Museum
Lees ook:100.000e bezoeker voor tentoonstelling Rodin – Genius at Work
Lees ook:Frankrijk geeft Armenië een Rodin
Lees ook:Groninger Museum toont grootste Rodin-expositie ooit in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>