Fotograaf Stephan Vanfleteren maakt nieuw werk voor tentoonstelling in MOA

©Natacha Hofman Atelier Stephan Vanfleteren

In maart 2016 opent de tentoonstelling Stil Leven met nieuw werk van de Vlaamse topfotograaf Stephan Vanfleteren in combinatie met werk van beeldend kunstenaar Armando (1929). Stephan Vanfleteren (1969) is gespecialiseerd in zwart-witportretten en langdurige reportages in binnen- en buitenland. Vanfleteren publiceert regelmatig in diverse landelijke dagbladen. In Vanfleterens autonome werk komt een kunstenaar naar voren die scherp observeert, luistert, mijmert en schrijft over de wereld om hem heen. Zijn werk is veelvuldig bekroond.
 Vanfleteren maakt nieuw werk geïnspireerd op landhuis, behang & bewoners. Hij onderzoekt daarbij het stille leven & de dode natuur van de landgoederen Oud Amelisweerd. De tentoonstelling is een fotografische reis langs thema’s als tijd, melancholie, herinnering en schoonheid. Hoewel Armando en Vanfleteren zich in een verschillend medium en in een eigen artistieke taal uitdrukken, zijn de parallellen tussen de oeuvres onmiskenbaar.

MOA zet met deze tentoonstelling de traditie van opdrachtgeverschap van Oud Amelisweerd voort. Zo liet baron Gerard Godard Taets van Amerongen eind 18e eeuw zeer kostbaar papierbehang in China maken om er de wanden van twee salons mee te bekleden. Eind 20e eeuw werd het huis gebruikt als artist in residence voor kunstenaars als Erwin Olaf, Frans Franciscus, Sarkis Zabunyan en Inez van Lamsweerde.

Stil Leven. Stephan Vanfleteren & Armando is te zien vanaf 19 maar tot en met 18 september.

BRON: Persbericht MOA – Museum Oud Amelisweerd

 

Lees ook:Armando Museum sluit haar deuren
Lees ook:Armando viert 85e verjaardag in stijl in MOA
Lees ook:In gesprek met Armando
Lees ook:Armando Collectie vindt nieuw onderkomen
Lees ook:‘Vruchten van het voorjaar. Nieuw werk van Armando’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>