Prinses Beatrix opent tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage

Spaanse Meesters in Nederland CREDITS: Hermitage Amsterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent op vrijdag 27 november aanstaande in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya.

De tentoonstelling geeft een breed overzicht van de grootste en meest diverse collectie Spaanse kunst buiten Spanje, die van de Hermitage in St.-Petersburg. In de late zestiende en zeventiende eeuw, de Spaanse Gouden Eeuw, ontwikkelden schilders als El Greco, Ribera en Zurbarán een herkenbare Spaanse karakteristiek, met bijzonder intense licht-donkercontrasten. Hun werken, vaak in opdracht van koning en kerk, ademen het temperament en de trots van het Iberische schiereiland. Murillo en vooral de grote Velázquez, hofmaarschalk van de Spaanse koning, voegden daaraan hun eigen handschrift toe. Later trad het al even imponerende talent Goya in hun voetsporen met een confronterend realisme.

De Spaanse kunst vormt een apart, in Nederland onderbelicht hoofdstuk in de kunstgeschiedenis. Van 28 november tot en met 29 mei 2016 geven meer dan honderd topwerken daarvan een krachtig beeld. Van El Greco tot Picasso, deze tentoonstelling laat de Spaanse kunst aan u zien.

BRON: Persbericht Hermitage Amsterdam

Lees ook:Sinterklaas bezoekt de Hermitage
Lees ook:Illustere drietal Alexander, Napoleon en Joséphine pakt in na 8 november
Lees ook:Laatste kans voor de Spaanse Meesters
Lees ook:Dj Von Rosenthal maakt mix voor tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage
Lees ook:Eerste topwerken tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>