Kunst op YouTube: Ebru Art

YouTube en tal van andere videokanalen op internet: ze bieden een bron van inspiratie. Ook op het gebied van kunst zijn er op deze kanalen veel mooie video’s te vinden. Kunst.blog.nl wil met de nieuwe rubriek ‘Kunst op YouTube’ proberen elke vrijdag om 16.00 uur leuke, mooie, grappige en ontroerende vormen van kunst te tonen. Ter inspiratie of gewoon omdat het mooi of leuk is! Deze keer komt een kunsttechniek aan bod, Ebru Art.

Ebru Art is een uit Azië afkomstige techniek. In Turkije is de techniek nog steeds erg populair. De basis ligt bij geprepareerd water, waar kleurpigmenten op gedruppeld worden. Met diverse instrumenten, waaronder pinnen, naalden en kammen, worden deze kleurpigmenten vervolgens in een bepaalde vorm gesleept. Diverse kleuren kunnen door elkaar gebruikt worden, waarbij zelfs een ondergrond gecreëerd kan worden. Als het ontwerp klaar is, kan een papier over het ontwerp worden gelegd. De kleurpigmenten hechten zich aan het papier, wanneer dit door het water wordt gehaald. Het resultaat is een prachtig gemarmerd papier met bijzondere effecten en ontwerpen.

Zo gemakkelijk als het hier wordt uitgelegd is het echter niet. Om het water te prepareren met de speciale lijm, moet dit minstens twee dagen van tevoren worden aangemaakt. De preparatie luistert erg nauw, dus een kunstenaar op het gebied van Ebru Art moet zich aan alle eisen houden om straks tot een prachtig werk te kunnen komen. Daar komt dan nog het prepareren van de kleurstoffen bij en het klaarmaken van de bak waarin gewerkt gaat worden. Wie meer wil weten over Ebru Art kan op deze site een redelijk eenvoudige handleiding volgen om vervolgens zelf thuis aan de slag te gaan.

Lees ook:Kunst op YouTube
Lees ook:Kunst op YouTube: Rachel Ryle
Lees ook:Kunst op YouTube: Sabrina Hill
Lees ook:Kunst op YouTube: Karina Russo
Lees ook:Kunst op YouTube: Bill Alexander

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>