Op reis met een kunstkoffer

Ook Ruben Nicolai ontwierp een koffer CREDTIS: Catawiki

Tot en met 12 december laten de drie Rotaryclubs van Maastricht 55 bijzondere kunstkoffers veilen. De veiling vindt plaats via online veilinghuis Catawiki en de opbrengst van de veiling is bestemd voor het Killercellonderzoek van het MUMC in Maastricht dat baanbrekend kan zijn voor mensen met uitgezaaide borst- en beenmergkanker.

Tal van kunstenaars en BN-ers werkten mee aan dit project. De kunstwerken op wielen zijn een perfect kerstcadeau voor fans en verzamelaars. Onder de koffers bevinden zich exemplaren van Marco Borsato, Ruben Nicolai, Jan des Bouvrie, Jeroen van Koningsbrugge, Daphne Deckers, Theo Bovens, Han Rameckers, Lita Cabellut, Bep Scheeren, Leon  Janssen, Sidi el Karchi, Marc Rieu, Lei Molin, Irene Caelen, Jos Caelen, Doris Becke, Judith Krebbekx, Borek Šípek, Frans Budé, Gèr Boosten, Jo Coenen, André Dieteren, Roland Deussen, Appie Drielsma, Tjebbo Gerritsma, Frédérique Groutars, Leon Guns, Izy Manny, team Flikken Maastricht, Kai Kuper, Jan  Mans, Maartje Paumen, Mike Pepels, Arjen van Prooijen, Patrice van Ramshorst, Jurgen Reichert, Chrit Rousseau, Brigitta Santegoeds, Pinkpop Jan Smeets, Tomorrowland DJ’s of the World, Jaap Stroosnier, Joop Vugs, Corjan Nodelijk, Loraine Witteveen, Boudewijn Zenden, Kim Zwarts en Oene Zwietink, Met een aankoop steunt u onder meer de strijd tegen kanker.

In het Maastricht UMC+ wordt gewerkt aan een effectieve geneeswijze voor uitgezaaide kanker dat hoop geeft aan patiënten met borst- of beenmergkanker die nu opgegeven zijn. Drie Maastrichtse Rotaryclubs bedachten het Killercell-kunstkoffer-project om geld in te zamelen voor dit onderzoek. Het resultaat zijn tientallen unieke kunstwerken in koffervorm en koffers van illustrator Stang Gubbels in oplage. De veiling duurt nog tot vrijdagavond 12 december en is te bekijken via deze site.

Lees ook:Britse kunstenaar Hayden Kays bezoekt eigen veiling in Maastricht
Lees ook:Anton Pieck in de veiling
Lees ook:3D Street Art op de Raw Expo Rotterdam
Lees ook:Catawiki en Excellent Art bundelen krachten voor veiling werken Peter Donkersloot
Lees ook:Ruim drie miljoen voor schilderij uit kelder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>