De verleiding van Eva bij Sotheby’s

De verleiding van Eva CREDITS: Sotheby’s

Op 6 november houdt veilinghuis Sotheby’s een veiling van 19e eeuwse kunst uit Europa. Er zullen diverse werken van meesters uit deze tijd onder de hamer gaan. Één van de werken is het beroemde Die Sünde van Franz von Stuck, waarin de verleiding van Eva wordt verbeeld. De verwachte opbrengst van dit werk bedraagt 800.000 tot 1,2 miljoen dollar.

Andere hoogtepunten in de veiling zijn werken van Ludwig Deutsch, Frederick Arthur Bridgman, Ludovic Alleaume en Jean-Baptiste-Camille Corot, Gustave Courbet, William Bouguereau en Sir Alfred Munnings.

Het werk Die Sünde is echter toch wel het meesterwerk van de veiling. In 1893 werd Die Sünde voor het eerst tentoongesteld in München en het werk bracht massa’s  mensen op de been. Tot op de dag van vandaag is het werk populair en wordt het gezien als een icoon van de symbolistische kunststroming. Het werk uit 1889 presenteert Eva, die vanuit de duisternis naar het licht treedt, het lijf van de slang om haar heen gedrapeerd en in de rechterhoek een licht of vlam. In totaal zijn er twaalf werken bekend van Von Stuck, waarbij elk werk iets verschilt in compositie. De meeste  werken bevinden zich in publieke collecties, zoals bij de Pinakothek in München, de Nationalgalerie in Berlijn, de Galleria di arte Moderna in Palermo, het Frye Museum in Seattle en de studio van Von Stuck zelf in Villa Stuck in München.

Voor een nadere blik op het werk, kunt u hier terecht!

 

Lees ook:Hoogstandjes in de wereld van de strip
Lees ook:Edvard Munch in de veiling
Lees ook:Sotheby’s ontdekt verborgen handtekening Basquiat
Lees ook:Herontdekt werk Artemisia Gentileschi brengt recordbedrag op
Lees ook:Kijkdag van de Joseph M. Morpurgo Collectie bij Sotheby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>