Picasso-collectie verwisselt van eigenaar bij Sotheby’s

PORTRAIT DE JEUNE FILLE, D’APRES CRANACH LE JEUNE, II CREDITS: Sotheby’s

Een vrij complete collectie van werken van Picasso zal vanaf 3 november van eigenaar gaan verwisselen. Bij Sotheby’s in Londen wordt op 3 november een collectie van 125 etsen, linosnedes, schilderijen, sculpturen, litho’s en keramiek geveild. Maar dit zijn niet de enige werken van Picasso die onder de hamer gaan. Ook op andere novemberdagen zijn er werken van Picasso te verkrijgen.

Op 3 november start de verkoop van prints. Deze verkoop biedt een duidelijke blik op de totale carrière van Pablo Picasso. Het aanbod varieert van Le Collier uit 1923 tot werken uit de jaren ’70. De verwachte opbrengsten liggen tussen enkele duizenden dollars oplopend tot zo’n 600.000 dollar. In de veiling bevinden zich enkele bejubelde werken van Picasso, waaronder Portrait de Femme au Chapeau a Pompons et au Corsage Imprime uit 1962 (verwachte opbrengst tot 600.000 dollar) en Portrait de Jeune Fille d’après Cranach le Jeune, II (verwachte opbrengst tot 600.000 dollar) uit 1958. Op 4 en 5 november zullen ook nog schilderijen en tekeningen van Picasso geveild worden tijdens de Impressionist & Modern Art-veilingen.

De veiling op 3 november is overigens een bijzondere, omdat het een collectie betreft van een echte Picasso-kenner en -verzamelaar. Precieze details van deze verzamelaar zijn niet bekend, maar duidelijk is wel dat de collectie ontstond uit een enkele aankoop van een linosnede uit 1964, Grande Tête de Femme. Deze aankoop gaf de aanzet tot een verzameling van Picasso-werken, waarbij de verzamelaar oog had voor detail en alle werken die uit de handen van Picasso zijn voortgekomen. De veiling is bovendien een mogelijkheid voor verzamelaars om mogelijk tegen relatief lage bedragen een echte Picasso te bemachtigen.

Lees ook:Picasso brengt miljoenen op voor de wetenschap
Lees ook:Werk van Picasso levert recordbedrag op
Lees ook:Amerikaan doneert een Picasso aan de wetenschap
Lees ook:Sotheby’s veilt zeldzaam dubbel zelfportret Francis Bacon
Lees ook:Kunstwerken Monet en Picasso leveren grof geld op bij veiling Christie’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>