Hoogstandjes in de wereld van de strip

Een strip/prent door Hugo Pratt CREDITS: Hugo Pratt, Sotheby’s

Veilinghuis Sotheby’s is er vroeg bij. Ook al is de volgende veiling van strips pas volgend jaar 7 maart in Parijs, nu al is bekend gemaakt dat op deze veiling werken van hoogstaande striptekenaars van over de gehele wereld verkrijgbaar zijn.

De veiling bestaat uit ongeveer 300 kavels, waaronder illustraties, schilderijen en originele platen waarbij historische en moderne Europese en Amerikaanse werken gecombineerd worden. Deze veiling zal volgens Sotheby’s internationale verzamelaars en kenners van Comic Art aanspreken. Onder de werken zitten werken van namen als Hergé, Hugo Pratt, Peyo, Gir-Moebius, Enki Bilal en François Schuiten naast Amerikaanse kunstenaars als Winsor McCay en Milton Caniff. De hoogtepunten van de veiling zullen al te zien zijn bij Sotheby’s New York tijdens de Comic Con Fair komende oktober.

Om de verkopen tijdens de veiling te begeleiden heeft Sotheby’s de hulp ingeschakeld van experts Bernard Mahé en Eric Verhoest. Mahé is een internationale specialist op het gebied van Amerikaanse strips. Mahé werkt voor Galerie 9e Art in Parijs. Eric Verhoest werkt bij Galerie Champaka in Brussel en heeft een grote reeks exposities over strips begeleid. Hij zorgt voor een combinatie tussen klassieke Belgische artiesten en hedendaagse auteurs. Bernard Mahé en Eric Verhoest hebben de laatste 15 jaar tentoonstellingen in diverse musea voor strips opgezet, waaronder Tarzan (Musée du Quai Branly in Parijs), Regards Croisés de la  Bande Dessinée Belge (Musées Royaux des Beaux-Arts in Brussel.

Lees ook:Sotheby’s veilt topstuk Karel Appel
Lees ook:175 jaar fotografie in de veiling
Lees ook:Dè Waterlelies van Monet onder de hamer
Lees ook:Kunst app van de week: Sotheby’s
Lees ook:Ring met saffier levert recordprijs op bij Sotheby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>