175 jaar fotografie in de veiling

August Sander, Handlanger, Porteur de Briques
(The Bricklayer), est. $300/500,000 CREDITS: Sotheby’s

Het is pas in december zo ver, maar wel de aandacht waard: een veiling met 175 fotokunstwerken uit 175 jaar fotografiehistorie. Om 175 jaar fotografie te vieren houdt Sotheby’s op 11 en 12 december een bijzondere veiling met werken van Henri Cartier-Bresson, Julia Margaret Cameron en Walker Evans. 

Ook foto’s van William Eggleston, Robert Frank, Gustave Le Gray, Irving Penn, August Sander, Alfred Stieglitz en Edward Weston zullen onder de hamer gaan. De collectie is tot stand gekomen in de laatste decennia via verzamelaar Howard Stein. Stein staat bekend als één van de grootste verzamelaars van fotografie. De Joy of Giving Something Foundation kreeg de foto’s van Stein toen hij kwam te overlijden in 2011. Hij liet zijn verzameling namelijk aan de stichting na.

De werken van de grote namen uit de fotografie zijn te zien in San Francisco, Los Angeles en Parijs voordat er een expositie ingericht wordt in New York. De verwachte opbrengst voor de veiling ligt op 13 tot 20 miljoen dollar. Dat is het hoogste ooit voor een veiling op het gebied van fotografie.

Volgens Denise Bethel, verantwoordelijk voor de fotografie-afdeling bij Sotheby’s Americas, is Sotheby’s vereerd met de keuze van de Joy of Giving Something Foundation voor een veiling bij Sotheby’s. Bethel beschrijft fotografie als een artistieke, expressieve en diepgaande techniek. Wat begon als een manier voor het vastleggen van beelden is uitgegroeid tot een kunstvorm die omarmd wordt door het publiek bij musea, academies en in diverse boeken.

Lees ook:Tekening van Botticelli voor het eerst in 100 jaar te koop
Lees ook:Picasso-collectie verwisselt van eigenaar bij Sotheby’s
Lees ook:Georgia O’Keeffe breekt veilingrecord voor vrouwelijke kunstenaar
Lees ook:Edvard Munch in de veiling
Lees ook:Christie’s verkoopresultaten vallen ook tegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>