2010 geweldig jaar voor Christie’s

Picasso, Nude, Green Leaves and Bust, 1932

Ondanks de crisis heeft Christie’s in 2010 de hoogste opbrengsten gehaald in de 245 jaar dat het veilinghuis bestaat. Christie’s is hierdoor nog steeds het grootste veilinghuis ter wereld. De ‘Impressionist and Modern Art’ veiling was de meest succesvolle veiling in 2010 met een gezamenlijke opbrengst van 767 miljoen pond.

Verzamelaars hebben het afgelopen jaar meer geld aan kunst besteedt dan voor de recessie. Dit was mede mogelijk dankzij nieuwe verzamelaars uit de U.S en uit Azië. Christie’s heeft een rol gespeeld in twee- derde van de wereldwijde kunstverkopen in het afgelopen jaar, hetgeen meer dan 50 miljoen U.S. dollars heeft opgeleverd. Hieronder vallen tevens werken van beroemde schilders als Pablo Picasso en Alberto Giacometti. Deze kunstwerken hebben dan ook recordprijzen opgebracht met 70,3 miljoen pond (106,5 miljoen U.S. dollars) voor het werk “Nude, Green Leaves and Bust” van Picasso en 35, 2 miljoen pond voor “Grande tête mince” van Giacometti.

De vraag is of veilinghuis Sotheby’s dit kan inhalen, aangezien Sotheby’s ook recordprijzen voor onder andere de “Sacra Conversazione”van Titiaan heeft gehaald.

Lees ook:Beelden Alberto Giacometti geveild
Lees ook:44 kunstwerken voor ruim $170 miljoen
Lees ook:Schilderij Mondriaan brengt mogelijk record op
Lees ook:Kunstwerken Monet en Picasso leveren grof geld op bij veiling Christie’s
Lees ook:Sotheby’s ontdekt verborgen handtekening Basquiat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>