Veiling Armand Bouten, Escher en Jopie Huisman

Christie’s veilt deze week in Amsterdam twee schilderijen van Armand Bouten. De schiderijen hingen vorig jaar op een overzichtstentoonstelling in het Groninger Museum. Christie’s schat de schilderijen op minimaal drie- en maximaal zevenduizend euro. Het veilinghuis zal museale kunst zelden zo laag hebben getaxeerd.

Christie’s veilt woensdag 19 mei onder andere ook een intrigerende litho van Escher en een schilderij van Jopie Huisman. Ook onderstaand schilderij wordt geveild. Nee, het is geen werk van Degas. Wellicht heeft Nicolaas van der Waay zich wel laten inspireren door de ballerina’s van de Fransman. Een van Van der Waay’s ballerina’s gaat de discussie aan met de man rechts op het schilderij. De titel maakt veel duidelijk: Een werkstaking.

Lees ook:Artimedes BV verwerft reproductierechten Jopie Huisman schilderijen
Lees ook:Christie’s veilt de bronzen ballerina van Degas
Lees ook:Christie’s veilt Kees van Dongen
Lees ook:Litho Escher geveild voor 49 duizend euro
Lees ook:Veiling vermaarde foto’s Picasso en Warhol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>