Topwerken Cèzanne, Gustav Klimt en Giacometti

Sotheby’s veilt vandaag in Londen drie topwerken van Cèzanne, Gustav Klimt en Giacometti. Elk van de drie kunstwerken kost meer dan elf miljoen euro.

Gustav Klimt schilderde Kirche in Cassone aan het Italiaanse Gardameer in 1913. Het origineel (110 bij 110 centimeter) is vele malen mooier dan deze digitale reproductie. Klimt laat op het prachtige schilderij de natuur en de gebouwen samensmelten. Linksonder aan het water, daar zou blogger dezes vandaag graag een dagje mijmeren.

L’Homme qui marche I is een van de meesterwerken van Alberto Giacometti. Hij maakte het 1,8 meter hoge beeld in 1960. Mochten er bieders tegen elkaar gaan opbieden, dan zou de veiling van het bijzondere beeld wel eens kunnen resulteren in een recordbedrag.

Het stilleven Pichet et fruits sur une table dat Paul Cèzanne in 1893-1894 maakte, is leuke muurdecoratie voor rijke liefhebbers van museumkunst. Vergelijkbare tafereeltjes van Cèzanne hangen in diverse musea. Het schilderij was bijzonder in zijn tijd en dus belangrijk in de kunsthistorie, hoe eenvoudig decoratief het in onze verwende ogen ook mag lijken.

Sotheby’s presenteert de drie werken op in een video op de eigen webstite.

Update: 74 miljoen euro voor Giacometti


Lees ook:74 miljoen euro voor Giacometti
Lees ook:150 jaar Gustav Klimt in Wenen
Lees ook:10 keer De Kus van Gustav Klimt
Lees ook:Klimt schittert in Wenen
Lees ook:Beelden Alberto Giacometti geveild

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>