Pagina wordt geladen...

Drie miljoen euro voor Adriaen Coorte // Veilingen

Twee schilderijen van Adriaen Coorte zijn bij Sotheby’s in Amsterdam geveild voor ruim drie miljoen euro. Een Europese kunstverzamelaar kocht de twee schilderijen van een Nederlandse familie voor het tienvoudige waarop Sotheby’s vooraf had gerekend.

De twee stillevens van een schaal met aardbeien en een perzik, twee abrikozen en twee vlinders werden onlangs gevonden in een kast van de Nederlandse familie. Het bleek werk van Adriaen Coorte, constateerden deskundigen al snel.

Van Adriaen Coorte is relatief weinig bekend. Hij woonde vermoedelijk van 1665 tot pakweg 1707 in Middelburg, met een korte onderbreking in Amsterdam. Hij maakte voornamelijk stillevens van fruit en andere etenswaren.

Er zijn ruim zestig schilderijen van hem bewaard gebleven. Enkele schilderijen hangen in het Rijksmuseum, het Mauritshuis, het Zeeuws Museum en Museum Flehite.

Lees ook:Arnhemse familie veilt portretten na 350 jaar
Lees ook:Unieke oude meesters bij Sotheby’s
Lees ook:Zeldzaam portret Anthonie van Dyck geveild
Lees ook:4,9 miljoen euro voor Haarlemse meester
Lees ook:Veilinghuis Sotheby’s schrapt banen

// Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

E-mail: Website: