Half hond David Bowie te koop

De Belg Guy Peellaert (1934-2008) maakte faam met zijn fotorealistische portretten van pop- en rockartiesten. Misschien wel zijn meest spraakmakende werk is zijn ontwerp voor de platenhoes van Diamond Dogs van David Bowie.

Bowie vroeg Peellaert in 1974 een ontwerp te maken aan de hand van foto’s van hemzelf en een hond. Het resultaat, waarop Bowie als half mens/half hond is afgebeeld, schokte de platenmaatschappij, maar kan ook vandaag de dag nog steeds op Bowie’s goedkeuring rekenen.

Het originele ontwerp, dat Bowie zelf bezit, is in 2008 in een editie van tien afgedrukt en in potlood gesigneerd door Bowie en Peellaert’s weduwe Elisabeth. Nummer 1 van de tien exemplaren wordt woensdag 1 juli geveild op een rock- en pop-veiling van Christie’s in Londen. Prijs: naar schatting 5.000 euro.

Op de veiling worden ook andere interessante stukken aangeboden, waaronder peperdure gitaren van John Lennon, Jimi Hendrix en Brian Jones.

Het bekendste nummer op Diamond Dogs is overigens Rebel Rebel, dat Bowie ook de laatste jaren op concerten heeft gezongen. Zie (en luister!) hieronder.

Lees ook:The Seventies van David Bowie in Eduard Planting Gallery
Lees ook:Litho Escher geveild voor 49 duizend euro
Lees ook:Laatste maand van David Bowie is in Groninger Museum
Lees ook:Recordbedrag voor kunstwerk Lichtenstein
Lees ook:Christie’s veilt beeldje Johan Cruijff

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>