Beelden Alberto Giacometti geveild

Prachtig, niet? Alberto Giacometti maakte deze twee bijzondere beelden begin jaren vijftig. Ze worden deze maand geveild door Sotheby’s in Londen.

Links een bronzen borstbeeld dat Alberto Giacometti in 1954 maakte. Het betreft zijn broer Diego in de slanke vorm die we zo goed van hem kennen. Rechts een gipsen kop waaraan hij tussen 1951 en 1954 werkte. Het is opnieuw zijn broer, nu dikker en bovendien beschilderd in de kleuren die hij ook veel in zijn schilderijen gebruikte.

De dunne Buste de Diego kost op de veiling in Londen naar verwachting twee tot drie miljoen pond. De dikkere Diego – Tête au col roulé wordt geschat op één tot anderhalf miljoen pond. Wat een bedragen, hè? Er komt een dag dat Giacometti de koppositie van recordhouder Brancusi terugpakt.

Sotheby’s veilt de beelden op woensdag 24 juni. De kijkdagen zijn vanaf vandaag (18 juni) tot en met woensdag 24 juni bij  in Londen. Op dezelfde veiling wordt overigens ook nog een fraai borstbeeld aangeboden dat Giacometti in 1962 maakte van zijn vrouw Annette: Buste d’Annette VII.

Zie voor een ander kunstwerk op dezelfde veiling Musketier Pablo Picasso te koop.

Lees ook:2010 geweldig jaar voor Christie’s
Lees ook:Schilderij Mondriaan brengt mogelijk record op
Lees ook:Topwerken Cèzanne, Gustav Klimt en Giacometti
Lees ook:Duitse kunstbende opgepakt
Lees ook:Sotheby’s ontdekt verborgen handtekening Basquiat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>