Atelier Metten Koornstra geveild

Veilinghuis De Eland veilt dinsdag 9 juni veel schilderijen en andere stukken uit het atelier van beeldend kunstenaar Metten Koornstra.

Twee vrouwenportretten en een landschap in de hem kenmerkende stijl: het is een kleine greep uit de vele stukken uit zijn nalatenschap. De meeste werken zijn ongesigneerd en op board geschilderd. Het veilinghuis schat de waarde van de meeste schilderijen op een paar honderd euro per stuk.

Metten Koornstra (1912-1978) was gedurende zijn leven een bekende kunstenaar. Hij groeide op in Rotterdam en woonde later in Parijs en Amsterdam. Hij maakte behalve litho’s en schilderijen ook veel illustraties voor boeken en ontwerpen voor boekomslagen. Zijn werk werd onder meer tentoongesteld in het Haags Gemeentemuseum.

Alle aangeboden stukken komen uit het atelier van Metten Koornstra. Behalve schilderijen worden ook veel schetsen en zelfs twee schildersezels geveild. Ook zijn er tekeningen die Koornstra kado kreeg van collega’s als Peter van Straaten, Peter Vos en Hildo Krop.

De veiling begint op dinsdag 9 juni om 19.15 uur bij veilinghuis De Eland / De Zon / Loth Gijselman, Weesperstraat 110, 1112 AP Diemen (Amsterdam). Vanaf 18.00 uur kunnen alle stukken worden bekeken.

Zie ook het volgende blogbericht Decorstukken Boekenbal onder de hamer.

Lees ook:Decorstukken Boekenbal onder de hamer
Lees ook:Jeroen Krabbé in Kasteel het Nijenhuis
Lees ook:Te koop: abstract stilleven Carel Willink
Lees ook:Christie’s veilt Nederlandse kunst
Lees ook:Arnhemse familie veilt portretten na 350 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>