Te koop: abstract stilleven Carel Willink

Carel Willink schilderde in 1925 een abstract stilleven op een herkenbare tafel in een kamer met blauwe muren en een bruingrijs plafond.

Het mag duidelijk zijn dat de maker van deze mix van potlood, inkt en waterverf nog op zoek was naar zijn eigen stijl. Carel Willink experimenteerde vanaf 1920 met allerlei kunststromingen voordat hij zich vanaf 1931 toelegde op het magisch realisme.

Het stilleven wordt deze week geveild door Christie’s voor minstens 15 duizend euro, een fractie van de bedragen die worden betaald voor zijn magisch realisme.

Behalve Willink’s werk veilt Christie’s op dezelfde veiling onder andere twaalf stukken van Esscher, negen van Kees van Dongen en zeven van Jan Sluijters, waaronder een schilderij uit de collectie van biermagnaat Alfred Heineken.

De veilingstukken zijn maandag 8 en dinsdag 9 juni te bekijken bij Christie’s, Cornelis Schuytstraat 57 in Amsterdam. De veiling is woensdag 10 juni.

Lees ook:Museum MORE verwerft werk Carel Willink
Lees ook:Christie’s veilt Kees van Dongen
Lees ook:Museum MORE maakt zich op voor de opening
Lees ook:Christie’s veilt voorstudie atelier Rubens
Lees ook:Miljardair Hans Melchers koopt hotel in kader van museumplannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>