Friesland verkoopt surrealistische kast

De provincie Friesland verkoopt deze surrealistische kast. Naam: Kast (1).  Bouwjaar: 1988. Maker: Gerrit de Wilde. Maten: 234 centimeter hoog, 64 centimeter breed, 26 centimeter diep. Materiaal: multiplex, verf en waskrijt. Prijs: minstens 250 euro.

Origineel, alledaags, absurdistich, nutteloos en toch “vaak helemaal niet zo onlogisch”, schreef een medewerker van het Friesch Dagblad in 2004, zoekend naar woorden die de kunst van Gerrit de Wilde recht konden doen.

Hoe het ook zij, de provincie Friesland wil de kast kwijt. Zoals we al eerder schreven, gooit de provincie 230 stukken uit haar kunstcollectie. Ook de kast van Gerrit de Wilde is Fryslân te min. Iedereen kan tot zondagavond 7 juni op eBay meebieden op de verweesde kast.

.

.

.

.

Lees ook:Provincie Friesland stoot kunst af
Lees ook:Kûbaard herdenkt oorlog bij nieuw monument
Lees ook:Gratis musea voor Franse jongeren
Lees ook:Ruim drieduizend kunstwerken verdwenen
Lees ook:Veelbelovende kunstenaars in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>