Provincie Friesland stoot kunst af

De provincie Friesland veilt een deel van haar kunstcollectie via eBay. Fryslân verkoopt deze week ruim veertig schilderijen, tekeningen en litho’s via de veilingsite.

De provincie Friesland gooit in totaal 230 stukken uit de kunstcollectie, die ze tussen 1955 en 1992 heeft opgebouwd. De kunstwerken zijn vooral gemaakt door Friese kunstenaars en kunstenaars die in Fryslân gewoond en gewerkt hebben.

Een deel van de afgedankte kunst is door het Instituut Collectie Nederland herplaatst bij enkele musea, waaronder het Fries Museum in Leeuwarden en het Grafisch Museum in Joure. De overige kunstwerken worden geveild via eBay. Iedereen kan tot en met zondagavond 31 mei meebieden.

Lees ook:Friesland verkoopt surrealistische kast
Lees ook:KPN veilt deel kunstcollectie
Lees ook:ING veilt 2500 kunstwerken voor Unicef
Lees ook:ING veilt kunst Klement en Wortel
Lees ook:Hockey populair op kunstveiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>