Mode-ontwerper Joop veilt kunst Tamara de Lempicka

De Duitse mode-ontwerper Wolfgang Joop verkoopt zijn collectie schilderijen van de Poolse kunstenares Tamara de Lempicka.

Veilinghuis Sotheby’s veilt de negen schilderijen op 5 en 6 mei in New York. Kunstenares Tamara de Lempicka (1898-1980) schilderde de doeken tussen 1923 en 1946. Ontwerper Joop kocht ze tussen 1980 en 1995.

Tamara de Lempicka haalde enkele dagen geleden nog het nieuws door de gewapende overval op het Scheringa Museum voor Realisme. De buit bestond uit een gouache van Dali en De Lempicka’s La Musicienne.

De Poolse kunstenares maakte tussen pakweg 1925 en 1940 furore met haar sierlijke art-decoschilderijen. Haar werk was destijds en is nu nog steeds populair bij de jetset. Niet alleen Joop, maar ook Madonna en Barbara Streisand hingen haar schilderijen aan hun muren.

De prijzen voor de schilderijen uit Joop‘s collectie variëren sterk. Het onderwerp van het schilderij lijkt daarbij minstens even belangrijk als de kwaliteit van het schilderij. Het goedkoopste werk kost volgens Sotheby’s minimaal 80 duizend dollar en het duurste maximaal zes miljoen dollar.

Lees ook:Gewapende overval op Scheringa Museum
Lees ook:Erven Malevitsj veilen schilderij
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:Sotheby’s veilt Frans Hals
Lees ook:Georgia O’Keeffe breekt veilingrecord voor vrouwelijke kunstenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>